A hónap mottója

Saját gondolataink kifejezésének joga azonban csak akkor ér bármit is, ha képesek vagyunk arra, hogy saját gondolataink legyenek."
Eric Fromm

2007. március 2., péntek

Suicide Blogger

Corpus kolléga ma látványos szakmai öngyilkosságot követett el. Miután előzőleg megdícsérte blogjában a könyv borítóját, néhény nap alatt el is olvasta azt, és nem átallott dícsérően szólni a tartalmáról es.

Hallatlan.
Pályakezdő magyar sci-fi író ilyet nem engedhet meg magának, mert amint megjelenik első regénye, megnézheti magát! A magyar fantasztikum legnagyobb élő kritikusa érdemei szerint fogja elemezni művét. Vagy személyét.

És most jöhet, hogy corpus kolléga elfogult, és mindent megtesz, hogy bekerülhessen egy olyan értékes valamibe, mint a Terra, de lagalábbis barát, haver és elvakultan elfogult.

Lehet.

Ezért várnék már egy valódi elemzést, olyan valakitől, aki sem utóda, sem boldog őse, de főleg nem rokona, nem ismerőse (sic! absza meg!) senkinek. Nektek sem, barátaim!

Viszont ért a sci-fihez.

9 megjegyzés:

Névtelen írta...

balfrasz! Szerinted találsz olyat a magyar sf-életben, aki nem ismerőse, barátja, rokona valakinek...?

(sezlony)

Névtelen írta...

Engem. (Odo) :)

Névtelen írta...

Hmm. Azt az embört bezony ne az óhazában keresd.

Névtelen írta...

Sajnos van egy olyan csoportja az embereknek, akik bárkikből képesek fiktív csoportokat képezni. Ha nincs üzleti kapcsolat, akkor biztos baráti van. Ha nincs baráti, akkor bizonyára látta őket egy fórumon társalogni... Ésatöbbi.
(sezlony)

Balfrász írta...

Vannak olyan emberek, bizony, aki nem elkötelezettjei senkinek és időnként teljesen elfogulatlan véleményekkel jönnek elő. Ritkaság, ritkaság, de van ilyen.

Én pedig az embereknek abba csoportjába tartozom, akik bárkikből képesek fiktív vagy nem fiktív csoportokat képezni. Ha nincs üzleti kapcsolat, akkor biztos baráti van. Ha nincs baráti, akkor bizonyára látta őket egy fórumon társalogni...

Dehát én csak egy vén ogre vagyok, akinek az első kérdése mindig: cui prodest?

A csoportos megnyilvánulások pedig magukért beszélnek, még a csoport struktúrájáról szolgálnak információval. Különösen, ha szinte vezényszóra történnek, és bizonyos varázsszavakra bármikor előidézhetők.

Monsterkid Pete írta...

Tony.
Én szeretek nyomozgatni, de nem bírtam rájönni, ezért most már CSAK megkérdezem:
Ki a magyar fantasztikum legnagyobb élő kritikusa?
Én mondjuk elég kívülállónak számítok, de csak a jövő héten lesz meg a könyv (születésnapomra kapom a testvéremtől), bár én meg ANNYIRA nem értek a sci-fihez, hogy mérvadó legyen a véleményem.

(Minden hozzászólást csak másodjára tudok publikálni, de az én koromban már nem olyan egyszerű visszaemlékezni ilyen hosszú szövegekre! Ha ezt sem küldi el, nem írom le harmadjára...)

Balfrász írta...

Rejtői szituáció!
Te nem tudod, hogy ki a nagy Levin? Én kérek elnézést!
Aszittem azt minden magyar, sót nemzetközi sci-fi fan tudja, hogy ki a magyar fantasztikum legnagyobb élő kritikusa.
Na, ha szeretsz nyomozni, ez esetben nem olyan nehéz rájönni...

Nemtom neked miért olyan nehéz hozzászólást küldeni. Nekem majdnem mindig elsőre sikerül. :-)
Persze vannak napok, amikor téged ki is moderál a blogmotor, esküszöm, pedig nem raktam rá anti-kollarik szűrőt... Szerintem a hiba a te készülékedben van. Remélem csak annzi, hogy Mekit használsz...

Monsterkid Pete írta...

Tony, azt hiszem, nyomon vagyok. Két út áll előttem: az egyik a végtelenbe vezet, a másikon mindenki szerepet játszik. Elinduljak a kettő közül valamelyiken, vagy totálisan rossz nyomon járok?

De hé! Én nem használok Mekit! Olyan pánikbeteg vagyok, hogy még mindig Win98 (!) az oprendszerem.

Balfrász írta...

Hát itt van az eb alhantolva! Ön elavult, kis lovag. Az Ön Operációs Rendszere csak egy tetves MS DOS így - you're simply obsolete. Hogy egyáltalán nem kedvenc cyberpunk szerzőmet idézzem egészen szabadon.

De legalább azok a vírusok is kihaltak már. És tudod játszani gond nélkül az X-COM játékokat. Most irigy vagyok.

Nem tudom, a végtelenbe vezető nyom kié lehet, de a mindenkié mindenképpen nonszensz.