A hónap mottója

Saját gondolataink kifejezésének joga azonban csak akkor ér bármit is, ha képesek vagyunk arra, hogy saját gondolataink legyenek."
Eric Fromm

2007. február 25., vasárnap

Great in short

Tegnap este egészen véletlenül találtam meg a The Mysterious Geographic Explorations of Jasper Morello című rövid animációs filmet.
Mostanában tele van a hócipőm az idétlen sci-fi 3D gagyi meg anime áradattal, de van remény. Ez a szintézis a szovjet és magyar kísérleti filmek legjobb korszakát idézi. pedig van benne 3D bőven. De úgy látszik lehet így is, ha nem csak a látványra mennek, hanem van az anyagban művészi és egyéb koncepció.


Last night, I found a short animation movie entitled The Mysterious Geographic Explorations of Jasper Morello - it was a totally blind luck.
Recently I just fed up with the flood of 3D sci-fi senselessnesses (That's great, congratulations Mr. Shakespeare!) and anime - but, it seems, there is a hope. This synthesis calls the great era of Soviet and Hungarian experimental animation to mind. Despite of it contains 3D galore. But, apparently it can be accomplished something on the right way, aspiring to more than the mere special effects, but expressing some artistic conception and more.

Nincsenek megjegyzések: