A hónap mottója

Saját gondolataink kifejezésének joga azonban csak akkor ér bármit is, ha képesek vagyunk arra, hogy saját gondolataink legyenek."
Eric Fromm

2009. november 29., vasárnap

Halfway Back

A jövő héten már visszajövök bloggolni, véget ért a móka novemberre, anyám élete végéig biztonságban van, az ÚG 15 a nyomdában, talán már el is készült, túl vagyok a Medikán (Gyógyászati világkiállítás, ahol a legkevésbé fontos a beteg. Grrrr! – gyönyörű posztmodern fordulat!), szóval visszatérhetek egy kicsit ehhez a sci-finek nevezett valamihez.

Első lépés, hogy holnap, november 30-án, hétfőn, este hétkor vendége leszek a Ködlámpa irodalmi kávéháznak, a Pedál (? – Most hogy is hívják? Mindegy, megtalálod) kafé alagsorában, a Pipa utca 6-ban, a Nagyvásárcsarnok mellett. Izzólámpát hozzál! Legalább hatvanasat.

Ez azért érdekes, mert nem a szokásos sci-fi dagonyában pakoljuk az iszapot egymás fáradt hátára, hanem legalább két kívülálló, irodalmár (vagy mi a fene) vezeti az egészet, és egész izgalmas beszélgetések potenciálja van benne. Például én is szívesen kikérdezném Marcellt, hogy mit akar a sci-fitől, és szerinte mi az...