A hónap mottója

Saját gondolataink kifejezésének joga azonban csak akkor ér bármit is, ha képesek vagyunk arra, hogy saját gondolataink legyenek."
Eric Fromm

2008. október 2., csütörtök

Non sequitur

Nem következik az utóbbi bejegyzésekből, következik viszont egy igen régiből LN Peters kurta válasza Alex Batesnek itt a jelenkori ifjúsági irodalmat feszegető comment-vitában.
a Tanár Úr végül is nem teljesítette száz százalékban ígéretét, mert az csaknem lehetelen lett volna: olyan méretű a kínálat, hogy csaknem feldolgozhatalan. Mert nemcsak a rendszerváltásig eltelt idő ifjúsági irodalma áll rendelkezésre, hanem az addig ideológiai/financiális okokból hozzánk el nem jutott külföldi, meg nem jelenhetett hazai is, sőt, a rendszerváltás után keletkezett művek is hatalmas szelete is volument növeli.
Csak egy személyes a gyerekkori választékról (időutazóknak: time ticket valid in Füzesabony, for the golden seventies, ahol igaz, ami igaz, akkor két könyvesbolt is volt - most egy sincs): szóval egész gyerekkoromban sóvárogtam saját Bogáncs, Lutra és Hú után, mert a könyvtárból nem volt pofám "elveszíteni" - de nem lehetett kapni. A teljes Fekete István életmű legalábbis 1993-tól folyamatosan kapható. És ugyanez igaz mondjuk Zsoldos Péterre is. Első saját Vikingem (nagyon sokáig nem vettem antikvár könyvet, vakfolt, vakfolt) a Scolar ocsmány ferslóg-fiókos kiadása lett. Update: most van saját első kiadásom, bebebe!
Szóval, ha választék, akkor a mai könyvkiadást választanám. Ha hozzáférhetőség, akkor is. Ha példányszám, és ár, akkor az átkosbélit.
Mer' nekem semmi se jó.