A hónap mottója

Saját gondolataink kifejezésének joga azonban csak akkor ér bármit is, ha képesek vagyunk arra, hogy saját gondolataink legyenek."
Eric Fromm

2007. június 23., szombat

Hommage a Zsoldos Péter

Viking visszatér:

Terrormadár

A nyomtatott magyar kiadásban jobb kép van róla, de a nyamvadt honlapon nincs ott.

In my age

Most vagy én vagyok lehetelenül öreg, vagy senki más nem látta annak idején a Mézga Aladár kalandjait - ergo az nem létezik? Esetleg a memóriátok rövid?

Az ötletek 70 %-a second hand, feleim.

Valaki esetleg meg tudná magyarázni nekem, hogy mi a jó francért kell közönségszavazásokra bocsátani a Zsoldos díjakat? Az nem közönségdíj. Ennek egyetlen értelme lenne, ha fogadni lehetne a nyertesre, a bukott tétekből pedig csinálni egy valódi közönségdíjat. Csak vicceltem.

De komolyan, minden szavazó valóban olvasta valamennyi kötetet, vagy csupán fellökte a kedvencét, barátját/barátnőjét, saját magát, alteregóját etc. mint nyertest? Mert az, feleim, csupán (ön)reklám. Regisztrálva vagy nem regisztrálva, IP-szűrve vagy nem IP-szűrve. A novelláknál legalább némi sanszot adok annak, hogy a szavazók valamennyit olvasták...

Valószínűleg csak az életkoromból adódik, hogy az önreklám minden nyomulós/lopakodó formájától a hányingernek nevezett enyhe emésztőszervi tünetegyüttes fog el.

Csak reménykedem, hogy a pontozási rendszer tiszta lesz, és a zsűritagokat a legkisebb mértékben sem befolyásolják a közönségszavazások. Akkor legalább a fair módon esélytelenek nyugalmával tudom közelíteni a kérdést. Addig viszont csak dühöngök ezen az egészen. Öreg vagyok már a stresszhez....

Azt még tisztázzuk, hogy a közönség véleménye az én szememben többet számít akármilyen díjnál, de ebben az esetben egy nem közönségdíj odaítélése enyhe befolyásolásának szagát érzem. Savanyú szag. Rossz szag.

Ennek a szavazásnak utólag lett volna értelme, hogy ne befolyásolja a zsűri idei döntésést, de esetleg orientálja a jövő éviben.

2007. június 22., péntek

I am - home?

Na, túléltem a repülést, az éjszakát a LHR-en, a BA kajáját, leszálltunk Ferihegyen, de nem tudom, hogy itthon vagyok-e.

Csak nem akar befogadni ez a hucfot ország...

Mindegy. Ő tudja.

Remélem mindenkinek elküldtem az új e-mailt, akit érdekel, mivel az address bookom még elcsomagolva, aki érintkezni akar, írjon ide, vagy a positron@antiworldsf.com -ra.