A hónap mottója

Saját gondolataink kifejezésének joga azonban csak akkor ér bármit is, ha képesek vagyunk arra, hogy saját gondolataink legyenek."
Eric Fromm

2007. szeptember 27., csütörtök

Invitation

Holnap, 17:15-kor a Millenárison, a Kutatók éjszakáján tudathasadásos beszélgetésen veszek részt mely a kutatók és sci-fi írók között zajlik. A téma az IT jövője lesz. Ha érdekel, gyere el.

Baseball ütőt, boxert, viperát, ilyesmit hozzál, mert jó formában vagyok, tegnap kétszáz kiló volt fölöttem a guggolóállványon. Ja, és ki is nyomtam. Ogres of the world unite!

2007. szeptember 26., szerda

CONok kérdések

Először is gratulálok Sanyinak és Benedeknek!
Amellett, hogy az irigység természetesen elsorvaszt, és csak egy fonnyadt, sárga valami marad belőlem, örülök, hogy Európa a magyar science fictiont tartja a legjobbnak.

Viszont, anélkül, hogy a díjazottak írói minőségében kételkednék, a külföldről hazatért naivitásával lenne pár kérdésem a díjkapás gyakorlatáról:

Ki delegálja az EUROCON-on hazánkat képviselőket?
Ki delegálja az EUROCON-on hazánkat képviselő írókat (nem okvetlen személyes jelenlét)?
Ki delegálja az EUROCON által megítélt műveket, életműveket?
Honnan a pék faszából ismeri ezeket a műveket az EUROCON jeles ítélőtestülete (Madzsár lenni natyon nehéz ety nyelv, kevesen beszelni jol.)
Ki fordította le nekik az ő világ vagy hátsóudvari nyelvükre azt, amiről ilyen nagyvonalúan ítélkeznek? (Mert akkor szeretném ezt a személyt megkeresni hasonló igénnyel.)
Van-e magyar a jeles testületben?
Ha van, nem véletlenül az EUROCONra kiutazott „delegáció” tagja-e?

A válaszoktól, ha jönnek, előre félek. Ha nem jönnek, attól is.