A hónap mottója

Saját gondolataink kifejezésének joga azonban csak akkor ér bármit is, ha képesek vagyunk arra, hogy saját gondolataink legyenek."
Eric Fromm

2009. május 29., péntek

Some Fine Asskissing

ASSKISSING ON
Ha minden igaz, ma befejeztük a Justitia szerkesztését Németh Attilával. Vagyik ő szerkeszett, én magyarázkodtam, illetve pirultam a vonal másik oldalán, hogy huszadszorra is buta elnézések maradtak a szövegben.

Mindazonáltal őszintén örülök, hogy pont Attila, személyesen szerkesztette a könyvet. Így komoly esély van rá, hogy nem kapja meg az Év hibajegyzéke legkevésbé sem megtisztelő alcímet. Köszönet, Mester!
ASSKISSING OFF

Így fest majd.A borító első változatát (nem sokban különbözik, de a különbséget zongorázni löhet) borítsa jótékony feledés.

A remeteségnek vége. Nyugalom és látszólagos biztonság. A Rezedaszagúba akkor megyek vissza, ha muszáj, pl. füvet nyírni. Az önkormányzat hivatalnoka nem tudta nekem igazolásba adni, hogy nem tudnak házigondozást biztosítani anyámnak... Valószínűleg a hivatalnokiskolában első óra, első lecke, hogy "Sohasem adjuk írásba azt, hogy a Hivatal NEM képes valamire! Egyáltalán, a beadott kérelmek elutasítását kivéve a NEM szót tilos leírni!"

Mivel a remeteségnek vége, és ha a csillagok is úgy akarják, dedikálni fogok a Könnyhéten, 6-án, szombaton, délután öt? hat? órakor. Mndenesetre Nemere meg Szélesi urak után, ugye a kicsik az utolsók. De már kint leszek négytől. És eléjük állok. Van egy bíborszínű férfitangám. Jó szuperhőshöz illőn kívül fogom viselni. Vagy csak azt. Mindenki engem néz majd...

Most olvasd el Hamilton Földre hullt sárkányának a recenzióját! Már, ha kedved van hozzá, mert nem kötelező ám.

5 megjegyzés:

Timi írta...

Szívből gratulálok! Én már annyi könyvet olvastam, de úgy érzem, ez bonyolult.. vagy csak úgy van felvezetve?:)

Balfrász írta...

Szia Timi,

(bár fogalam sincs, ki húzódik a nick mögött), a fülszöveg bonyolult a maga eccerűségében, és nagyjából zérus szinten korrelál azzal, ami a könyvben van. Pölö szó sincs Galaktikus birodalomról, az majd a folytatásokban lesz, és az se lesz Galaktikus...
A főszereplőt viszont tényleg An-nak hívják és tényleg Justitia. De ez az egybeesés regény és fülszöveg között csak a véletlen műve...

Gondoljunk csak a jó Lukjanyenkó "Szívás" szlogenjére...

De asszem jó romantikus, nőknek is való, sőt ajánlott szöveg...

Timi írta...

Szia. Énszerintem van 1 közös ismerősünk, úgy keveredtem ide.:)
Ha már ennyire "nőknek is ajánlott", meg lettem győzve!

Kérdezem: hol lehet kapni? Vagyis inkább: mikortól? Esetleg rendeljek-e közvetlenül, dedikált példányt? (könnyes helyekre nem járok)
Démonokat és Halálosztókat olvastam, azok Nemere szerkesztések, ha jól emlékszem és abban publikált egy ismerősöm, úgy jutott hozzám...

Balfrász írta...

Ha megjelenik (szombatra biztosan, különben mi a túrót dedikálnék?) Alexandra és Libri biztos.

A végét Nemerével és a többivel nem értem...

Timi írta...

Igaz. Ha nincs könyv, nincs dedikálnivaló, DE csak a gyakorlott könyvvásárló beszél belőlem: Nem jut el azonnal az üzletekbe! Megrendelem a helyi könyvesboltban.
Pontosítom az utolsókat: Nemes István és elnézést, hogy tegnap nem másztam fel a kötetekért, ma megtettem. Nemes István szerkesztésében jelent meg az a két kötet, melyben ismerősöm is publikált.
Nemere Istvántól én legföljebb fordításokat olvashattam a Téren és időn túl…-ban.