A hónap mottója

Saját gondolataink kifejezésének joga azonban csak akkor ér bármit is, ha képesek vagyunk arra, hogy saját gondolataink legyenek."
Eric Fromm

2008. december 7., vasárnap

A Hint

Megfejtetem ám, hogy mié' nem olvas fantasztikumot a kutya se!
Hiszen olyan írókollégával és művével versenyzünk, mint a Nemzet Csalogánya és írása.
Lo and behold!


Hát igen, Alsó Merániában mindet lehet. El lehet kúrni két generáció sorsát*, az országot csődbe vinni**, a lopást és hazugságot erkölcsi mércévé tenni, nagy rendszereket széthordani és haveroknak átjátszani***, rendőrállamot**** építeni, és közben nácizmussal riogatni, nemzetbiztonsági lehallgatások felvételeit politikai hűbéres kezére adni, nem létező völgyre viaduktot emelni, nem létező hegybe alagutat fúrni, az ország nemzetközi megítélését Becsuánaföld szintje alá vinni, majd mindezek után interneten magyarázkodni (Vízió! Huuuuh!), s ha még ez sem lenne elég mind e szart sajtó alá rendezni.

Csak az  a baj, hogy a sajtó alá tett szar széjjelfröcsög, bele a szemekbe. Csíp.

Update:

ha már nyelvi környezetszennyezés jött szóba (burkoltan, na!), akkor itt egy gyöngyszem az sfportálról:

"a Sci Fi Channel magát a sorozatot is berendelte"

Ez már hajmeresztő. Nincs jelentésmódosulat a berendelni és a megrendelni között, legfenebb az, hogy a berendelni egészen mást jelent!
Pl. BERENDELTE a Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Intézete a média legbefolyásosabb szerkesztőit, hogy BEszámoljanak arról, hogyan haladnak "A magyar nyelv tehénszarba taposása gumicsizmával" a című kormányprogram irányelveinek BEteljesítésével. A BEszivárgott jelentés szerint jó esély van arra, hogy az internet BEvonásával az előirányzott mutatókat - a magyar igekötők hetven százalékának "be" igekötőre való BEcserélése, a magyar igék ötven százalékának a "baszni" igére cserélése stb. - még a kormányzati ciklus vége előtt BEteljesítik, ezáltal a Gyurcsány kormány egyetlen teljes egészében BEhajtott programjává válik. (MTI***** hír)

Update:

Hogy valami pozitívummal zárjam a mai napot, két hírecskét tettem fel a Science factuálba. Mer' tik lusták vagytok, csak azé'.


Jegyzetek:

* Nem akárhogyan - véglegesen és helyrehozhatatlanul, s ez, valljuk be, nem akármilyen teljesítmény! Ezt a modern korban eddig csak egy Sztálin meg egy Clemenceau nevű ember szárnyalta túl, négy generációval, és egy Hitler nevű teljesítette. Köszönjük, fiúk! Szép volt!

** A 2005-ös traktorblokád óta nyilvánvaló, hogy az államkassza üres (vákuum), és csak a hitelek meg az EU források miatt működünk, de jobbára azokat is ellopják.

*** Csak menj végig a volt OGYK kerítése mentén, és szörnyűködj! Vagy - és ezt igazán csak akkor próbáld ki, ha valóban meg akarsz halni, vagy az extrém sportok művelője vagy - feküdj be a nyáron privatizált kórházba Egerben! Vagy kérdezz meg vidéki iskolaigazgatókat, különös tekintettel a keleti végekre. Vagy legyél végzős BS hallgató a Műegyetem vegyészkarán. Arra nem bíztatlak, hogy legyél nyugdíjas, úgysem éred meg!

**** Alsó Meránia annyira önkritikátlanná vált, hogy  rohamrendőrök tüntetnek az állam ellen, és sztrájkkal fenyegetőznek. Ha ezt Örkény megérhette volna! De talán Moldova majd megírja.

***** Merán Tányérnyalási Iroda

43 megjegyzés:

Sheenard írta...

* Istenem, ha ez mindez így lenne, te lennél Jézus Krisztus.

Fejtsük vissza: mivel te nem vagy Jézus Krisztus, * ez nyilván nem így van :P

Névtelen írta...

Tony, én cseppet sem haragszom a Reformerre.

Amikor kiszivárgott, hogy pár nappal az athéni olimpia előtt lemondott, de M. Péter nem fogadta el - mondván: egy sportminiszternek nem az olimpia előtt kell távoznia - még sajnáltam is a nyomorultat.

Szóval nem haragszom a Reformerre.
Mindenki láthatta, mi lakik benne. Láthatta mindenki, hogy szerencsétlen flótás, hogy szinte semmi vágott dohánya nincs, hogy az alkalmatlanság szobra. Hogy bármit tesz, röhejbe torkollik, és röhejessé tesz bármit, amibe belefog. Hogy próbál játszani, de annyira nincs érzéke semmilyen karakterhez, annyira nincs egy jó szava, egy jó gesztusa se, hogy minden pergőcelesztineket megszégyenítve lett a ripacsok királya.

Ne semmi teljesítmény, ha a magyar történelem egyik legnagyobb tiszteletet kivívott szavát, a "reform" szót mára a hülyeség szinonimájává tudta tenni. Az emberek konstatálják a 20%-os nominálbércsökkentést, és szarkasztikusan megjegyzik: reform.

A környezete is röhejes; Kókadt, Verespozsgás és Bajos cimboráinak orcájának idétlen fogpasztavigyoráról hömpölyögve sugárzik a monumentális hülyeség.

Senkit se tévesszen meg, mit raboltak össze maguknak, ez nem jele semmiféle szakértelemnek, csupán a hierarchiában elfoglalt helyzet természetes(!) következménye kishazánkban.

Nálunk akinek a bolsi vagy dzsentroid kapcsolatrendszer polcot ad, annak előbb-utóbb ha esze nem is, de a gátlástalansága meglesz hozzá - független KISZ-titkárként erre jól rá lehetett érezni. Aztán a "sajátkutyánkkölyke" bármennyi hülyeséget csinálhat, majd jön "fentről" valami elvtárs vagy urambátyám, aki elsimítja-eltussolja, aztán felfelé buktatja a delikvenset. Nálunk ez így megy. Szegény Reformer már régóta sóvároghatja ezt; de most senki jézusbácsi vagy istenelvtárs se fog beavatkozni.

Szegény csak azt teszi, amihez ért, amit független apparatcsikként megtanul: síbol és fosztogat. Akkor se tudna mást tenni, ha csak egy kicsivel lenne több esze, és sejtené, hogy előbb-utóbb baj lesz belőle, hogy akár ki is taposhatják a belét. Nem tehet mást, nem tud, nem telik tőle...

Szóval én nem haragszom a Reformerre...

2006-ban úgy gondoltam, választás jön, még mielőtt jóvátehetetlen bajt okozna, menjen szegény békével...

De annál jobban haragszom a sok emeletes idiótára, aki képes volt megválasztani.

Lehet haragudni a másikra, de nem lehet nem észrevenni, hogy annak a sótartójában is több van, mint a Reformernek és ügyefogyott fogyatékos csürhéjének a fejében.

Nem a reformer mellett kiálló politikusokra haragszom leginkább - a politikusokra nem sokat adok, velük kapcsolatban Nietzsche véleményét osztom.

Nem is a szaktudósokra, ők teljesen a tudományágukban élnek, kifelé se látnak, se hallanak, hihetetlen ostobaságokra képesek.

Viszont nagyon haragszom a Reformert támogató közírókra, művészekre - akik igen sok kérdőjelet támasztottak bennem. Nekik tilos nem látni, tilos hazudni - ők művészek, ők írók...

Haragszom Pártértelmiséosztályhatalom úrra, aki képes volt tehetségesnek(!) minősíteni a Reformert.

Haragszom Atyagatyastatisztáraminekgatya úrra, akinek a másik elleni hisztérikusan handabandázó agytevését nemigen tudtam mire vélni, azon gondolkodtam, vajon valamiféle szenilis szellemi végelgyengülés jele-e.

Nagy baj van, Tony, és még nagyobb néz ki.

Nem Reformer tehet róla - őt csak szánalom illeti, nem gyalázat.

Ami (ismét) tönkre tesz bennünket: az írástudók árulása.

Balfrász írta...

Én vagyok Jézus Krisztus... Vagy Buddha? Mindegy. :-)
Mivel is vitatkozol, melyet az én Jézus vagy nem Jézus létemmel cáfolsz?

Esetetleg az államcsőddel?
Netán Hitlerrel, aki két generációnyi német sorsát kúrta el? Vagy Sztálinnal, aki még több oroszét meg közép európaiét, dettó a Tigris, igaz "csak" Németországra és Közép Európára vonatkoztatva. Vagy esetleg a Nemzet Csalogánya teljesítményét kicsinyled? :-)

Balfrász írta...

Én sem haragszom, bár ellopta tőlem az illúzióimat - meg a pártomat.
Biza, bevalom emeszpés voltam én, beléptem 2002-ben, gondolván, az egyeten magyar párt, amely legalább annyiban demokratikus, hogy nem vezérelvű, ott kampányoltam a Megyóért, hajnali kettőkor plakátoltam a MIÉP fölé, békés temészetemmel verekedést kockáztatva. Aztán két év múlva Megyó el, s e senkiházi balról be. Akkortól megszüntem ezt a balodalt támogatni. Aztán 2006-ban történtek egy s más dolgok - irodalmi téren, bagatell - és lesett a hályog, és már liberális se voltam. Bang.

Megmaradt a jó öreg marxizmus meg jött hozzá kis nemzettudat.

Félve kérdem, akkor én most..., hmm..., izé..., nemzetiszocilista vagyok? :-)

Komolyra fordítva: odakint, Washingtonban, 2005-ben tudtam, hogy a magyar állam csődben van. Miért nem tudatosította ezt az ellenzék a 2006-os választások idején?

Deák, Deákné, lenből készült ruhanemű...

Sheenard írta...

Nos, azért jelenlegi miniszterelnökünket Hitlerrel és Sztálinnal párhuzamba állíani - mondhatni kicsit erős. Mondhatni költői túlzás. Viszont ez esetben nem értem, hogy a bejegyzés miért nincs rímbe szedve? :P

Ugyanakkor aki itt rendőrállamot kiált, annak a szemére csúszott alvás közben a sálja, melynek színe ugyan kék, de felébredvén a mélyreható sötétség fogja körbe az embert tőle... (Az, hogy nincs igazságszolgáltatás, az nem jelent rendőállamot - bár szerintem téged nem az igazságszolgáltatás hiánya zavart...)

Balfrász írta...

Vannak szempontok melyek szerint párhuzamba állíthatók. Az országok elkúrása több generációra például ilyen...
Roosevelttel vagy Lincolnnal nem állíthatom párhuzamba, Széchenyivel sem, D'Israelivel sem. Még II. MIklóssal meg Leninnel sem. S hun van ő Teleki Páltól!
Jó társaságban van őkelme az említett urakkal.:-)

Sanyi, olvasni kéne. Klasszikusokat. Mint ez a bejegyzés.:-)

Nem azt írtam, hogy rendőrállam VAN, ezt az ironikus jegyzet ugyebár aláhúzza, azt írtam: rendőrállamot ÉPÍT. Das ist ein itsy-bitsy különbség, mert tehetséges miniszterelnökünk még azt is el fogja kúrni... :-)

Névtelen írta...

Igazatok van!

És rohadjon meg a Mikulás, az a vörös métely!
Rendőrálom!
Manapság még a narancssárga pulóver is piros!
Gy.rcsányi meg monnyon le! Vagy be!

Mély elkeseredésemben bejöttem a dolgozóba, építeni az elértéktelenedést tovább…

Egyszer az egyik kortárs magyar írót megkérdezte F. Sándor, hogy mit gondol arról, élhető-e ez az ország? (drámai kérdés lett volna, a politikai adok-kapok kellős közepén). Az írónk azt felelte: nem, mert odapiszkolnak a kutyák az utcára… Hm, írók...

Balfrász pedig monnyon le! Még hogy bal!

:-)))))))))

Unknown írta...

"Biza, bevalom emeszpés voltam én, beléptem 2002-ben, gondolván, az egyeten magyar párt, amely legalább annyiban demokratikus, hogy nem vezérelvű, ott kampányoltam a Megyóért, hajnali kettőkor plakátoltam a MIÉP fölé, békés temészetemmel verekedést kockáztatva. Aztán két év múlva Megyó el, s e senkiházi balról be. Akkortól megszüntem ezt a balodalt támogatni."
Csak én hiányolok innen egy szokásos Tony féle "Warning: Irony!!!" feliratot?

Névtelen írta...

Igaz lehet.

Kisdobos - úttörő - KISZ (esetleg még ifjú gárda) aztán - a PÁRT.
Páratlan karrier! :-))))

Persze e történet szigorúan korhatáros, +18*legalább 2

Sheenard írta...

Klasszikus igazából csak halála után lesz az ember... De majd akkor elolvasom az életműved :P

Valaki úgyis lesz olyan "jó" és a blogbejegyzéseidet összeszedi egy blogkönyvbe :D

Rendőrállam: még nem épül... ebben sem értünk egyet. Még semmi olyasmi nem volt, mint most Görögben, vagy ami Párizsban szokott kilakoltatásokkor vagy angol rendőrök mikor lelőttek egy futó fiút. Ja, és ha a személyidért nyúlsz ellenőrzéskor, akkor sem lőnek. Azonosítójel, no-vipera, az ügyészség direkt a szemébe röhög a rendőröknek, politikusok lazán áthághatják a törvényt, és a hülyék kint vannak... dehogy van itt rendőrállam... dehogy lesz "ezek" alatt rendőrállam...

Balfrász írta...

Hát én is azt mondom: el fogja kúrni a rendőrállamot. Főleg a csokitojás durva. Elveszi a tizenharmadik havi vérdíjat, és romlott húsvéti tojást ad helyette. És még én lennék a cinikus... (Latin tudorok: mé' nem cinista?)
Odo óvott attól, hogy ily coming outtal jöjjek elő (a happy meal MENŰ mintájára), de hát a életem egy nyitott könyv.
Biza én marxista vagyok. Meg ostoba, naív, optimista barom is voltam, de ebből legalább a naív elmúlt. Tehát 2002-ben beléptem. Be én. Alig tudtam kikaparni a bakancsom talpából. Szóval az volt a helyzet, hogy akkor tényleg a MASZOP volt a legdemokratikusabb működésű párt, Mert nem vezér, hanem junta irányította. Abban reménykedetem, hogy így, mindetegy építkezve, alulról, elvtársak, lehet hatni fölfele. Közben helyileg (Gödöllő) kibaszottul untam már Gémesi huncfottságait. plusz nem ismertem föl, hogy ami a Fityisz részéről lopásnak és lenyúlásnak látszik, az valójában többnyire lopás és lenyúlás, de mellesleg kétségbesett kísérlet a nemzeti burzsoázia megteremtésére. Melyet az ismert okok miatt bevallani nem lehet, mert akkor definiálni kellene, hogy mi a nem nemzeti burzsoázia, és akkor ott a biankócsekk, oszt' azzal meg törölhetjük kifele. Tehát a lopás lopásnak látszik továbbra is, a lenyúlás meg lenyúlásnak. Így jártunk.
Szóval beléptem, kampányoltam a helyi jelölt mellett, aki a választási történelemben először meg is szorította Gémesit (Remélem legalább pár szar pillanata volt a huncfottnak!), találkoztam Hillerrel még a logopédusz előtt (vö. Pandacsöki Boborján), ilyesmi, aztán először kiderült, hogy a helyi kezdeményezések már a helyi elnökségnél megfeneklenek és elsülyednek a baszott nagy demokrácijában, aztán meg jött a Nemzet Csalogánya, Megyó meg, a jó szándékú, idealista idióta el. (Megjegyzem, a Fityisz vádja, miszerint Megyó költekezése kúrta farba az országot annyiban igaz, hogy abba a kötekezési háborúba a saját licitjeikkel javarészt ők hajszolták bele. Deák, Deákné, lenszövet ruhanemű.)

Igen, vótam kisdobos, úttörő, KISZ tag, még Ifjú Gárdista is (De jó buli is volt!) mindig funkció nélkül, hát nem is privatizáltam egy huncut garast se, mint szintén KISZes kollégám, a Nemzet Csalogánya! Az vesse rám az első követ, aki nem élvezte a KISZ táborokat...

A pulóverem pedig piros, nem narancssárga, de Szélesi és a Setét torony fordítója kedvéért beszereztem egy karmazsinvöröset, hogy a dolgok egyértelműek legyenek.

Különben meg már rég lemondtam. Rólatok.

Névtelen írta...

balfrász: ja igen, ez a nemzeti burzsoázia építés elsőre még fair-nek is tűnt. Pótolni akarták azt a hátországot, ami a szociknak átmentődve megvolt. Túl nagy hevülettel estek neki, mintha sejtették volna, hogy csak 4 évük lesz rá, és ettől a nagy hevülettől tényleg csak négy év jutott nekik. Ez is egy szánalmas elkúrás.
Másfelől viszont nemzeti burzsoázia építése egyenlő saját seggnyaló klientúra kiépítésével. Miért lenne ez jó? Miért jó az országnak, ha továbbra sem a rátermettség termeli a vagyont, hanem a hízelkedés, meg a kellő ismertségek megmozgatása - pont úgy, mint korábban, csak új csapattal? Mennyivel lettünk volna előrébb?

Névtelen írta...

Sezlony!

ENNÉL mindenképpen előbbre volnánk. Akkor is, ha a Csajágaröcsögei Sörpárt lenne hatalmon.

Tán még akkor is, ha a papucsom ülne a miniszterelnöki székben.

Névtelen írta...

Sajnos a papucs nem jó, nem tud lopni :-)

A Nemzeti burzsoázia c. házifeladatot hatékony bűncselekménynek minősülő eszközökkel oldották meg.
Kinyílik a simicska az ember zsebében!

Unknown írta...

Állítólag a horvátoknál valamelyik régebbi választás alkalmával elérte az 5%-ot a helyi Sörpárt...

Meg kellene hívni őket, a programjukkal látatlanba is kiegyeznék...

Balfrász írta...

Ne tessék elvulgarizálni a postot! Még hogy papucs meg sör! Milyen szép is lenne!

De a rögvalóság a válság és a kleptopkratikus idiokráciának álcázott nemzetvesztés. Külön-külön a három túlélhető - de együtt?!

Már az a másik geróf is megírta, hogy a fejlődés alapja a hitel. Pénzbeli, és erkölcsi. Na, most aztán egyik sincs az országnak, mert erkölcsi hitel híjján pénzhitel sincs. Tudom, hogy jelentős üzletek estek kútba, mert a nyugati és japán partnerek nem bíznak többé abban, hogy Magyarország egy fél év múlva még ország lesz.

Elkúrták. Ők. És még mindig az észt osztják. Nekünk.

Mi ehhez képest az, hogy Viktoromék elkúrták a nemzeti burzsoázia megteremtését, szimpla kleptokratikus akarnokráciának látszanak, és mivel a valódi okot nem nevezhetik meg, hát úgy is maradnak.

Ha valódi fajsúlyos elkúrást keresünk Viktoromék térfelén, hát akad az is, sajnos. Nemzetvesztésben ők is is teljesítették a hároméves tervet, amikor T. József elkövető kezébe nyomták a töltött Waltert, hogy ugyan lője már tarkón magyar mezőgazdaságot, aki 1992 óta már úgyis a saját maga által megásott sírja mellett térdepel. A sírt különben boldog emlékű névrokonom ásatta vele, hogy az ún. jobbik oldal káprázatos elkúrásainál maradjunk.

Hát csodálod, hogy még mindig marxista vagyok? :-)

És le is köpsz érte? :-)

Sheenard írta...

L. N. Peters: az ilyen hülyeségek hallatán szeretném néha, ha átlehetnénk alternatív univerzumokba. Viktorunk megszólalásaikor magától zuhant a tőzsde és ha csak levegőt vett, menekültek a befektetők. Most, hogy 2 hónapja csendben van, ő a legnépszerűbb. A baj az, hogy ha miniszterelnök lenne, az ország összezuhanna, mint a kuglóf, amit én készítek...

Piszok könnyű azt jobbnak nevezni, ami nincs...

Balfrász írta...

Sándor, kérlek, nevezz meg egyetlen jó dolgot, ami az elmúlt hat évben történt az országgal! (Az nem ér, hgy a magyar nők szépek, mert az nem a Nemzet Csalogányának az érdeme! :-) )

Tedd e mellé a nulla elemű lista mellé az elkúrások sorát!

Hallottál már a mérlegegyensúlyról? :-)

Az ország szellemi, elkölcsi, gazdasági színvonala és nemzetközi megítélése és hitele olyan mélyponton van, mint soha a történelemben. Mert a nagy dúlások után legalább az erkölcsi győzelem a miénk volt, és/vagy nemzetközi hírünk féynesen ragyogott és/vagy a szellemi alapállásunk kedvező volt. Mostanra minden együtt került a bányabéka segge alá.

Az antiviktoriánus kijelentésed enyhe csúsztatás, de oly mindegy, túlzások nélkül nem író az író. :-) Vamennyi renderváltás utáni miniszterelnökünk rongált már a tőzsdei mutatókon, és riagatott el befektetetőket.

Máskülönben, az olyan befektetőt, mely csak piacot vásárol, az gazdaságot lerabolja/lerombolja, nem fejleszt, sőt a meglevő fejlesztéseket leállítja, a technológiát (gyárat) a kedvezmények lejárta után magával viszi, a profitot végig hazaszivárogtatja anyaországába, a bődületes kedvezmények miatt a személyi jövedelemadón (sarc!) túl semminemű bevételt nem hoz az országnak kár idecsábítani pár munkahéj ígérete miatt, melyek egészséges gazdaságban maguktól is megteremtődnek.

Vö. nemzeti burzsoázia.

Száz százalékig magyar cégnél dolgozom, nem is kicsinél, aminek a tulaja ad arra, hogy a mókásainak mindig időben fizessen, aki a technológiát itthon tartja, sőt fejleszti, most már a világszinvonal elé. Akinek ez az elkúrt magyar állam az adósa milliárdokkal évek óta. Nem menekült el sem Viktorom, sem Ferencem elől. Sőt. Magyar tulajdonú nemzetközi vállalatot csinált a cégből.

Nem vagyok Fityiszes, nem is leszek, a vezért és csapatát csakúgy rühellem, mint bárki más nem hívük, de csak azt látom, hogy lenyúlás ide, lopás oda csak a Fityisz által épített parkokban nő a fű Budapesten... :-)

Mert a kutyaszar mellett a közparkok állapota is szépen jellemez egy fővárost, és azon keresztül egy országot. Ha már a kirakat igénytelen, milyen lehet az üzlet? Pláne a boltos?

Névtelen írta...

L. N. Peters: az ilyen hülyeségek hallatán szeretném néha, ha átlehetnénk alternatív univerzumokba. Viktorunk megszólalásaikor magától zuhant a tőzsde és ha csak levegőt vett, menekültek a befektetők. Most, hogy 2 hónapja csendben van, ő a legnépszerűbb. A baj az, hogy ha miniszterelnök lenne, az ország összezuhanna, mint a kuglóf, amit én készítek...

Piszok könnyű azt jobbnak nevezni, ami nincs...

December 9, 2008 3:40 PM

Sándorom!
Nekem meg az ilyen hülyeségektől kezd forrni a hűtővizem.

Rossz történészek módjára senki se akarja nekem azt vetíteni, hogy az utóbbi években ENNÉL jobban nem lehetett volna vezetni az országot. Az impotencia szellemi és testi változatainak összessége bizonyos hazai körökben nemzeti védjegynek számít, sokaktól egy fejrándítással tudomásul veszem - de egy írótól(!), ráadásul egy tényleges írótól fenemód nehezen nyelem le az eme "gondolatkörbe" tartozó megjegyzéseket.

Talán bizony "szükségszerűen" történt az utóbbi évek gigantikus hülyeségtömkelege? Ezt nem állíthatod, Sándor!

A szükségszerűség fogalma az erkölcsi és szellemi impotencia aktuális álneve.

Nekem Viktorom nagyjából annyira hiányzik, mint ablakos tótnak a hanyattesés, de azért jól emlékszem rá, hogy 2002-ig 3-4 állásom volt. NÉVÉRTÉKBEN négyszer-ötször annyit kerestem, mint most. Aki akkor munkát akart találni, talált! És most, Sándorom? (Ja! És minden évben volt nagy színházi bemutatóm, a rohadt életbe!)

Részemről igen szívesen vettem volna, ha az a lassan felívelő trend folytatódik, bárki is a miniszterelnök.

És most, Sándorom?

Nem lenne arra a posztra bárki alkalmasabb?

Akár Te Magad nem lennél ezerszer alkalmasabb, mint ez a fogyatékos kompánia, Sándorom?

Nagyon szeretnék olyan korszakot, amelyben:

1. Amelyben sose kell politikával foglalkoznom.
2. Amelyben csak dolgozni kell.

Most nem mennek rendben a dolgok, ezért muszáj politikával foglalkoznom, mert megszorít, leépít, agyatlankodik. Nem elég dolgozni, mert nincs eredménye, egyetlen tollvonással akár évek munkájának eredményéltől fosztanak meg keshedt elméjű pojácák.

Még mindig lehetne a dolgokon javítani, DE NEM ÍGY.

Így csak katasztrófa lehet, teljes káosz. Sajnos nekünk két garnitúra gazemberünk is van, egy bolsi és egy dzsentroid. Most mindkettő lop ezerrel. Lopni fognak az utolsó gumibotig.

ÉS:

Vannak a környéken náluk nagyobb rablók, AKIK SZÍVESEN JÖNNÉNEK IDE ENSZ-RENDFENNTARTÓNAK... Vagy bármi egyéb minőségben.

Hogy a Reformer a maga összes eszével ezt nem fogja fel, egy dolog.

Neked, Sándor, látnod kell. Vagy látnod kéne...

Sheenard írta...

"nulla elemű lista" - ollé, hát csak nem író az író túlzások nélkül...

:) :P

A lista korántsem nulla. Romeltakarítás folyik, amit a májusban üres államkasszát hagyó Fityisz, a teljesíthetetlen vállalásokat maga után hagyó Fityisz, az országot többek közt ezüsthajón kirabló Fityisz és egy szerencsétlen tartom-a-szavam-ha-beledöglünk-is Mettyesi és két év PR-Gyucsány teremtett ide nekünk. Az azóta folyó erőfeszítéseket pedig nem a kormány fékezi be. A Fidesz-parkokban persze, hogy nő a fű, és csak ott, mert a többit letapossák és telehugyozzák. Ne mondd, hogy a megítélésünk nem akkor kezdett el látványosan romlani, amikor pár baromarcú megrohamozta a tévét és október 23 ötvenedik évfordulójából kocsmapartit csináltak, amúgy sem túl gerinces köztársasági elnökünkből meg egy maga alá rosáló csődtömeget.

Te egy mintaadó cégnél dolgozol, de tedd össze a kezed, hány ilyen van? Még az ősmagyar szívű Bayerünknek is szlovák cége van, szlovák kocsival. Oda adózik, nem ide...

LNP:"Rossz történészek módjára senki se akarja nekem azt vetíteni, hogy az utóbbi években ENNÉL jobban nem lehetett volna vezetni az országot."

Ez egy feltételezés részedről. Nem több. Engedd meg, hogy feltételezés módjára reagáljak rá.

Ha a nagyanyám sárga lett volna és kerekei lettek volna, villamos lett volna.

Másként látjuk a dolgokat, én mégsem mondom neked, hogy: "neked, épp NEKED kellene tisztábban látni, mert írástudó vagy."

Látod, nem mondtam :) nem akarlak bántani.

Arra egy síeléskor jöttem rá, amikor két tucat Erdélyből átköltöző magyarral voltam, hogy nagyon jó emberek, de a szívükkel látnak, nem az eszükkel. Ez szép, bocsánatos bűn... :)

Balfrász írta...

A nulla elemű ista nem túlzás, egyrészt mert programozáskor, ha ilyet deklarálsz, még nulla eleme van, másrést ugyanez áll, ha megnyomod a Word vagy a PP lista gombját, és nem írsz be semmit, harmadrészt saját magad nullázod ki az EGY elmű listádat. :-)

Azt nem láttam a szívemmel, hogy kirabolták a országot, mert az eszemmel tudtam, hogy a Bokros csomagnak hála egy felívelő gazdaságot vettek át, és szépen az íven is maradtak. Azt láttam a szívemmel, hogy miközben így beszélnek, amúgy lopnak, és a Bayer Zsolt féle gerincteleneknek áll a zászló és azt nem láttam az eszemmel, amit már mondtam: a klientúra építés a nemzeti burzsoázia támogatása is volt egyben. Másképpen az nem megy egy ellenérdekelt közegben.

Viszont te azt látod a szíveddel 2002 májusában, hogy az államkasza üres, és azt látod az eszeddel, szeptemberben hogy Megyó tartotta a szavát. Az első tehát nem lehet igaz, mert Megyó csak úgy tarthatta a szavát, ha beledöglünk is, ha az államkassza volt nem üres, és az országkép külföldön hiteles. Mindkét értelemben.

Bizony, a hitelképességet és nem a romokat örökölte. Innentől írói túlzás nélkül nulla elemű a listád, ha csak ezt tudod felsorakoztatni rajta.

Az államkasszában ellenben már 2005-ben a vákuum volt az urakodó nyomás, tehát a Nemzet Csalogánya romhalmazt hagyott örökül magára, melyről hazudott nekünk, magának, a külföldi hitelezőknek. Ezért tartunk ott, ahol tartunk. Neki még egy ciklus kell, hogy köztörvényes bűnökért ne küldjék börtönbe - pusztán az elévülés miatt.

Szélsőbaloldalinak bélyegezve természetesen nem érthetek egyet a szélsőjobb hőzöngőkkel (melyek vezetőinek titkosszolgálati kapcsolatai és nagyszerű rendőrségünk látványos tehetelenkedése velük szemben - amúgy - meglehetősen furcsa fényt vet az egész ügyre), az biztos, hogy a szégyenletes TV székhéz ostrom idején rendőrállam még gondolatban sem létezett, az építés azután kezdődött. Adok egy kétes értékű elemet a listádra, hogy mégse legyen üres: megfelelőbb technikai állományú rohamrendőrséget hagy a következő kormányra, ráadásul jobbára EU pénzből, tehát látszólag semmi kárunk sincs belőle.

És az EU belépési keretek elkúrására, az EU szabályozások túllihegéséből származó károkra most ne is térjünk ki. a következő randa klinken a PM táblázata tölthető le, melyt, ha jól értelmezek, az EU-ba 210 milliárdot fizetünk be, és 80 milliárdot kapunk vissza 2008-ban. Ennek is erős elkúrás szaga van...

http://www2.pm.gov.hu/web/home.nsf/portalarticles/4BCC8B7E4E5619C1C12573DA004A2979/$File/Varhato_merleg_2008_10.pdf

Van a látásnak egy sajátos harmadik változata is:
Jimmy is énekelhetné, ha élne:
"...zseeeebeddel látsz,
sziííííveddel érzel..."

:-)))

Balfrász írta...

Erratum:

"nem üres volt" mármint az államkassza.

Névtelen írta...

"Másként látjuk a dolgokat, én mégsem mondom neked, hogy: "neked, épp NEKED kellene tisztábban látni, mert írástudó vagy."

Látod, nem mondtam :) nem akarlak bántani."

Csak éppen az eggyel korábbi posztodban lehülyéztél, Sándorom, - amit én egyébként Veled szemben sohasem tettem -, csak éppen Magad sem vetted észre mit műveltél.

Sebaj, Sándor, kicsire nem adsz - a politikai értékelésed is éppen ennyit ér.

Megismétlem: a jelenlegi Reformer és csapata fogyatékos kompánia, egyetlen jó intézkedése és egyetlen jó mondata sincs. Nemcsak az arab focistákra tett megjegyzése volt húsz szinttel lejjebb is megengedhetetlen hülyeség, ami miatt MINDEN KULTÚRÁLLAMBAN kötelező egy politikusnak lemondania (egy közönséges igazgatóhelyettest bárhonnan simán kirúgnának egy ilyen miatt és joggal), az egész pályafutása egyébből sem áll.

Melyik bolygón élsz, Sándor? Neked nem kellett évről évre az egyre hülyébb rögtönzések ellen védekezned?

Mi ez Nálad, Sándor? Tán kezdődő öregkori szenilitás? Az még igen korai.

Nota bene: Viktorunk - mindennel együtt - a Reformernél összehasonlíthatatlanabbul jobb és tehetségesebb politikus; kormányzása idején jobb volt - ÉS MOST IS JOBB LENNE.

Még a válaszodhoz:

Ha öreganyámnak áramszedője lett volna...

Ha öregapámnak hernyótalpa lett volna és lövegtorony a fején...


Az ilyen mondatok szellemesnek tűnnek - DE NEM MONDANAK SEMMIT.

Nem bántottál, Sándor, mert ami jó Benned, az Te vagy - ami meg nem, az részben zsenge korod, részben elfogultságod számlájára írható.

Kérlek, döntsd el, ezt baráti replikának vagy seggberúgásnak akarod-e értelmezni.

Maradok tisztelettel:

L. N. Peters

Balfrász írta...

Tanár Úr,

tévedésben vagy, Sándorunk generációnk jeles tagja. Csak éppen valószínűleg azon kevesek közé tartozik, akik szeretik Fletót. Mit csináljunk, a szerelem vak... :-)

Én már csak esztétikai okból is kirugdosnám az ágyamból, mert ritka randa egy figura...

Különben mondtam már más helyütt, hogy rövid távon még ennek a kormányzásnak is vannak nyertesei (akiket úgy teszik nem érdekel, hogy hosszú távon többségükben ők is ugyanazt a lófaszt kapják majd a seggükbe), akiknek így elemi érdekük, hogy ezt támogassák.

Ilyenek például a völgyhíd építők, és az alagútfúrók.

Az értelmiségnek van egy jó nagy szelete, akik hosszú távon sem lesznek vesztesek, egyszerűen mert ők olyanok, és bármi történjen, összezárnak, és kikontraszelektálják maguknak és egymásnak a zsíros koncot. Csak figyelmeztetésképpen mondom, hogy abba körbe viszont iszonyatosan nehéz bekerülni. a tehetség a legkevesebb abban a játékban.

Névtelen írta...

Tony, az efféle körökbe való bekerülésnél a tehetség ma idehaza inkább hátrány,mint előny.

Ha egyszer az lett a szabály,hogy miden munkahelyre azt kell felvenni, akinek a lehető legkevesebbet lehet fizetni, akkor baromi módon nem érdekes a munka minősége. Sőt valójában a munka se számít. Szakmaiság? Van még olyan egyáltalán?

A két kapcsolatrendszer az élet minden területén megvan. Gyanítom, az irodalom területén is. A terjesztésben mindenképpen.

Ha elhátrálsz a bolsik elől, belefutsz a dzsentroid statisztériába - és viszont. Melyik a rosszabb? Meddig bírja még az ország eltartani a két rabló csürhét?

Engem a hideg ver ki az újabb kölcsöntől. Belegondoltál már, hogy talán éppen ebben a percben nyúlják le, síbolják el, hogy mi majd fizessük?

Sheenard írta...

"Nota bene: Viktorunk - mindennel együtt - a Reformernél összehasonlíthatatlanabbul jobb és tehetségesebb politikus; kormányzása idején jobb volt - ÉS MOST IS JOBB LENNE."

2014-ben visszatérünk rá... Erre is és a rendőrállamra is :)

Addig is, megtartom magamnak az emlékezés és gondolkodás jogát, s hogy ne értsek egyet azzal, hogy 1998-2002 között végig emelkedő pályán voltunk. Az csak 2000-ig húzott. A Széchenyi terv pl. óriási PR volt... ahogy az egész Fidesz kormányzás, kis antidemokratikus beütéssel...

S ja hogy a reformer, mint köztörvényes mikor lesz leültethető, nem tudom, de a kordonbontás pl. dokumentált bűncselekmény volt. Nekik már akkor ülniük kellett volna, de legalábbis felfüggesztettet (nem abban az értelemben, amiben ők használják) kellett volna kapniuk. Jogállamban...

Szóval ezeket várod vissza LNP...

Oké... 2014.

Névtelen írta...

Igen, Sándor, ezeket várom vissza. Vagy BÁRKIT, aki képes törvényesen hatalomra kerülni A MOSTANIAK HELYETT.

Csak nehogy késő legyen.

Két hónap híján negyvenhét évesen szeretnék még megérni egy olyan kort, ahol nyugodtan lehet dolgozni. Lehet, hogy ez túlságosan naiv elképzelés, lehet hogy jobb, ha mihamarabb megdöglöm.

Megtapasztaltam a Reformer regnálását, köszönöm, nem kérek belőle - ha lehet, kérem a következőt.

Részemről nem érdekel, börtönbe kerül-e a Reformer. Szívesebben látnám őt a homokozóban. Vagy egy játékteremben - de nem állami pénzből.

Nem érezném igazságosnak, ha a nyakába varrnánk mindama baromságokért a felelősséget, amit idióta választóinak asszisztálásával elkövethetett. Mi, magyarok folyton felelősségre vonunk, jóváteszünk, a helyzet meg egyre rosszabb.

A kordon elbontásával kapcsolatban igazad lehet, de van egy olyan sanda gyanúm, hogy a fél ország anyagi tönkretétele egy picit nagyobb jelentőségű és gonoszabb dolog. Meg erkölcstelenebb is - akkor is, ha a törvény nem bünteti.

TE EZEKET AKAROD TOVÁBB, SÁNDOR?

Sheenard írta...

Nos, legyünk realisták. Két választásunk van: Ezek és Fütyisz.

A Fütyisz bebizonyította többször is, hogy nem együttműködő. Ellene megy mindennek, ami politikai érdekeit nem fedezi, támasztja alá. Képviselőik bebizonyították, hogy magasan tesznek a törvényekre (tehették a legfőbb ügyész támogatásával). Volt nekünk háromhetes parlamentünk, voltak éveink, amikor a költségvetés beszámolása nem volt kötelező. (Így mellesleg gyönyrű grafikonokat lehet rajzolni.) És látom, ahogy az önkormányzati választások után, hogy fejeznek, neveznek ki, raknak fel hatalmi szóval embereket. Én köszönöm, ebből nem kérek.

Ti a gazdaságot féltitek. Én a demokráciát. (Lehet, hogy nagy szavak, de negatív jelek vannak...)

Ezek után szerinted mit válaszolok a kérdésedre, LNP?...

Névtelen írta...

Kedves Sándorom!

Demokrácia így sincs - úgy sincs. Oligarchia van.

Ettől függetlenül nem lenne muszáj éhen döglenünk. Meg összeomlanunk sem.

Fütyisz vagy nem Fütyisz; '89 után azt hittük, a nagy lenyúlások korszaka nagyjából elmúlt. A Reformer idején visszatért.

Csodálkoztam egy ideig, hogy az emeszpé mért nem váltja le ezt a barmot, mért nem jön egy Békesi, vagy bárki értelmesebb ember, aki rendezi a dolgokat. Most már tudom; azért, mert már nem jöhet. A Reformer hűbéri láncolata gyógyíthatatlanul kiépült, már házon belül nem lehet orvosolni.

Ahol én lakom, a vidék fele a Reformer személyes tulajdonába került. A Várfürdő, a kórház, stb. Vagy direkt, vagy strómanok útján. Az ország több részén is ez van. Döbbenetesen sok intézményt "privatizált" a Reformer, akinek síbolásra van elég esze - igaz, máshoz nincs.

Te tudtad ezt, Sándorom?

Úgy gondolom, ennél még a Fütyisz is sokkal jobb. Jöjjön, de minél hamarabb.

Leginkább attól félek, hogy 2010-ben megint meg lehet majd vezetni háromhetes bárgyú reklámkampánnyal ezt a szerencsétlen országot. Ha még akkor is a Reformer marad - hamarosan a sötétség.

Feltéve, hogy egyáltalán addig kibírjuk....

Névtelen írta...

Örülök, hogy a vita vége felé előjött a lényeg.
Hogy tudniilllik a Reformert a Magyar Választó választotta meg.
Továbbá előkerült az a tény is, hogy a Magyar Választó előtt milyen más alternatíva volt.
Ezek után persze lehet rajra vitatkozni, hogy melyik lett volna a jobb, csak részint semmi értelme, merthogy az lett, ami van, és ezzel kész, részint pedig látnivaló módon a vélemények a megtörténtek ismeretében sem éppen egybehangzóak...
Mindazonáltal egy gondolatra felhívnám a figyelmet:
"'89 után azt hittük, a nagy lenyúlások korszaka nagyjából elmúlt..."
Nos, Te, LNPeters, lehet, hogy azt hitted, sőt, az is lehet, hogy a közelebbről meg nem határozott "Ti" hitték ezt.
Én például biztos voltam benne 90-ben, hogy a nagy lenyúlások kora most kezdődik, hiszen ott volt egy teljes lenyúlásra váló nemzetgazdaság. Illetve, akkori fogalommal "népgazdaság".
Te persze hihetted, hogy nem így lesz, de ez esetben talán mellőzni kéne kedvenc, "Milyen világban élsz te XY" kezdetü fordulatodat...

Alex Bates

Névtelen írta...

Ihaj, hova véssem fel: balfrásszal értek a leginkább egyet. Itt valami nagyon el van kúrva! :)

Az a jó a kiépült pártmédiában, hogy bárki emlékezni tud egy seregnyi olyan tényre, ami az ő kedvencét támogatja és az ellenfelét elmarasztalja. Talán ez a legnagyobb közös sikere a pártoknak.

Nem tudok azonban hinni abban, hogy az egyik oldal szent, a másik oldal hívei pedig megvezetett/megvásárolt agyatlan barmok, főleg, hogy mindkét oldal ezt gondolja a másikról. Ilyen nincs.

Sándor, jól mondod: 2014-ben vissza kell térni a kérdésre - Neked is. Előre ugyanis Te sem tudhatod, hogy a Fidesz nem lesz-e jobb a jelenlegi garnitúránál.
Most ugyanis csak az a biztos, hogy az mszp hm, gyenge teljesítményt nyújtott.

Mellesleg ha elkötelezett mszp-s vagy, adhatnál egy esélyt a pártnak, hogy ellenzékben megtisztuljon mindattól a kevéske bűntől, mit még talán Te is felrósz nekik. ;)

Névtelen írta...

Kedves Alex!

Akkor hadd mondjam úgy: '89 után azt hittük, a csendesen sunyi Nagy Lenyúlások Korszaka véget ért; következik a legális lenyúlások érája.

Sajnos, nem így történt. Minden kormányzati ciklusban akadtak kapitális lenyúlások; de az én információim szerint a 2004 utáni lenyúlások volumene -fura módon - meghaladta a '90 óta történt összs lenyúlások együttes volumenét. Konkrétan azt hallottam négy-öt egymástól független (és pártfüggetlen) információforrásból, hogy az AJ- HGy- OV- és MP-kormányok időszakának bruttó lenyúlástömege együttvéve sem közelíti meg a 2004 óta e tárgyban történteket.

Ami a 2014-et illeti, élünk még akkor?

Névtelen írta...

LNPeters:

Gratulálok hírforrásaidhoz.
Az ilyen kitételek mellé persze jó lenne valami adatféle is, mert csak így kiszólván, beszólván meglehetősen lógnak a levegőben. Attól tartok, hogy a tipikus magyar urban legend-del állunk szemben: nálunk mindig minden kizárólag "leg" lehet!
Nekem úgy kilóra úgy tünik, hogy a jelen kormányzat alatt nem volt mód annyit lenyúlni, mint az 1990-2004 időszakban. Nem azért, mert most olyan nagyon jól mennének a dolgok, hanem azért, mert fizikailag nem létezett annyi lenyúlnivaló.
Nézetemet persze meg lehet cáfolni, de csak adatokkal, és nem a haveri kör fecsegéséből levont következtetésével.
Gyanítom, hogy informátoraid nemcsak a pártoktól függetlenek, hanem a tények ismeretétől is... Hajlamosak visoznt a hisztérikus megnyilvánulásokra, mint az nálunk egyébiránt is oly jellemző.

Nagyon remélem, hogy 2014-ben már nem leszek az élők sorában...


Alex Bates

Névtelen írta...

Kedves Alex Bates!

Információforrásaim ügyében közöttünk patthelyzet alakult ki - nemigen hinném, hogy felfedhetem őket. Nem Neked nem - senkinek sem.

De a minősítésükhöz Neked semmivel sincs több alapod annál, mint amennyi nekem van ahhoz, hogy elhidd az információikat.

Vannak pártfüggő információforrásaim is, de azokra nem sokat lehet adni, kivétel nélkül mind azt állítja, hogy a másik nyúlta le a lenyúlnivalók javát ekkor meg akkor.

Egyben feltétlenül egyetértünk: nemigen szereténk megélni 2014-et.

Merras írta...

LNP:"Fütyisz vagy nem Fütyisz; '89 után azt hittük, a nagy lenyúlások korszaka nagyjából elmúlt. A Reformer idején visszatért."

Nem hiszem el, hogy értelmiségi "fiataloknak" ennyire rövid a memmóriájuk. 1998.2002 közül néhány szó, csak frissítésnek: Ezüsthajó, Defend, Orbán-bányák, tokaji szőlők, Kaya Ibrahim és Josip Tot, Mikola-privatizációk, Malév-ügy... ja és mekkora kormányfői zsenialitás kellett Torgyánt megtenni a földművelésügy élére...

És ezek után mondod, hogy a lenyúlások a Reformernél kezdődtek? Na ne...

sezlony "Sándor, jól mondod: 2014-ben vissza kell térni a kérdésre - Neked is. Előre ugyanis Te sem tudhatod, hogy a Fidesz nem lesz-e jobb a jelenlegi garnitúránál.
Most ugyanis csak az a biztos, hogy az mszp hm, gyenge teljesítményt nyújtott. "

Azért vetettem fel, mert nekem IS vissza kell térnem. (De persze addig van egy 2010 is) És a Fidesz már kormányzott egyszer, tehát van összehasonlítási alap. A Fidesz ott van a vidéki önkormányzatokban - van összehasonlítási alapom. Esztergom, Várpalota, Szeged, vagy Monok... néhol alkotmányellenesek, néhol bosszúállók, néhol klientúrát építenek és lopnak. (Figyelem: nem azt mondom, hogy az MSZP oldalán nincs ilyen, de azt mondom, hogy VAN összehasonlítási alap. A Fityisz nem szűz már... ó, rég nem az)

"Mellesleg ha elkötelezett mszp-s vagy, adhatnál egy esélyt a pártnak, hogy ellenzékben megtisztuljon mindattól a kevéske bűntől, mit még talán Te is felrósz nekik. ;)"

A Fityisz sem tisztult meg. :P Ne légy naív. Másrészt nem "elkötelezett" vagyok, hanem csak emlékezem, és látok összefüggéseket, amit az elkötelezett Fityiszesek nem.

Ugye, Petersem? :)

Névtelen írta...

Én voltam, én voltam... A fenti hozzászólást Merras gépéről küldtem, de én voltam.

Névtelen írta...

LNPeters

A pártfüggő informátoroknak is nyugodtan hihetsz a lenyúlás tényének tekintetében... Nekünk itt 2008-ban baromira mindegy, hogy a vizsgált 1990-2004 szakaszban konkrétan melyik lenyúlás melyik kormány alatt történt. (Bocsánat, pártelkötelezettek szívének feltehetően nem mindegy, de a téma most az, hogy 1990-2004 között volt több, vagy 2004-2008 között.)
Változatlanul állítom, hogy 2004-ig egy-két utolsó mohikánt leszámítva eltünt a teljes hajdani cuculista népgazdaság. Azóta még el lehetett pár dolgot privatizálni, meg lehetett korrupciógyanus állami beruházásokat csinálni, de ezek összértéke össze sem vethető a teljes hajdani iparral meg TSz vagyonnal.
Magam részéről nem vagyok kiváncsi az informátoraid kilétére, ha ilyen baromságokat beszélnek, akkor pláne nem. Ha szerinted az álláspontom semmivel se reálisabb, mint a tied, akkor, ebben a kérdésben legalábbis, a Te értelmi képességeidet is kénytelen vagyok kétségbevonni.

Alex Bates

Névtelen írta...

sheenard:
"A Fityisz sem tisztult meg. :P Ne légy naív."
Tettem oda mosolyjelet, izé, az azt jelenti, hogy vicc.

Komolyra fordítva: az mszp-ben eddig nagyobb volt a megtisztulási hajlam, mint a fideszben. Ők idáig képesek voltak leváltani az elfáradt vezetőket.
A másik meg hogy a fidesz "épphogy vesztett" az utolsó két választáson (sőt, ugye a nemzet nem lehet ellenézkbe', úgyhogy nem is vesztettek igazán, csak úgy látszik - vö. a viccet: "Kuss, én így szállok le a bicikliről" :)), ellenben a szociknak nagyobb bukta néz ki a jelen felállás alapján.

Én arról álmodom, hogy cefetül elverik őket, meghasonlanak, magukba szállnak, erjednek és a romokon egy új, épkézláb(abb) balos párt nő fel, a kádárista slepp meg marad az mszp-ben. Nem valósul meg, de jó volna.

Névtelen írta...

sezlony

Én meg arról álmodom, hogy hírtelen felnő egy pragmatikus, ideológiamentes párt, amely elveri az egész mai elitet. (Az ideológiamentesség nem nagy szám, a mai pártkészletnek is csak elhagyott, elárult, össze-vissza cserélt ideológiái vannak.)
És persze ez sem fog megvalulni...

Névtelen írta...

Bocsánat, lemaradt az aláírás:

Alex Bates

Névtelen írta...

Na, jól van, gyerekek!

Eszembe sincs vitatni a Fidesz lenyúlásait, meg ökörségeit - nem vagyok elkötelezve egyiknek sem, és nem is leszek.

Egyszer csaknem párttag lettem: '88-ban elmentem egy helyi MDF alakuló gyűlésre, aztán elég gyorsan távoztam - azóta nem gondolkodom semmiféle belelépésen. Bár lehet, hogy hülye vagyok, de én már így halok meg.

Alex Bates, ha Te úgy tudod, nem áll szándékom tovább vitatni, mert semmilyen objektívnek tekinthető adatom sincs.

A 87-89 közötti nagy lenyúlásokról annak idején elég sokat hallottam, a Reformer klienseiét meg látom, sajnos elég közelről.

Igazatok van, a megyei önkormányzat Fityisz-többsége szikrával se különb, helyenként még kulturálatlanabb. Másutt is.

Sándor, nem értem, hogy most megint mitől vagyok naiv. A Reformer siralmas képességeit Te sem vitathatod.

Alex, nem baj, legalább akadt ma egy dolog, amiben egyetértettünk...

Névtelen írta...

Halihó!
Azt ugye nem fogják elfelejteni az Urak 2014-ben,hogy milyen méllyről kell a "fityisz"-nek indulnia?Honnan kell felkapaszkodnia ,csak a 2002-es állapotokhoz is?

Churchill-el mondva"csak vért és könnyeket"
Fan

Balfrász írta...

Senki sem gondol bele, hogy BÁRMILYEN kormánynak és a változatlan lakosságnak mivel kell szembenézni a következő években.
Mert ha belegondolnánk, vagdalhatnánk el a gyerekeink nyakát, mi meg mehetnénk a Dunának, átengedve ezt a kise medanszét valami okosabb fajzatnak.

El van kúrva, na!