A hónap mottója

Saját gondolataink kifejezésének joga azonban csak akkor ér bármit is, ha képesek vagyunk arra, hogy saját gondolataink legyenek."
Eric Fromm

2008. április 24., csütörtök

Exausted

Mostanában, ezeken a kórházi látogatásokkal terhelt estéken, miután már az Alkonyi őrségben sem lelek menedéket (mert elolvastam, finitó, megint várhatok a folytatásra, milyen jó is volt, hogy a Nappali oly másra sikeredett, nem hagyott ekkora űrt), szellemileg annyira fáradt vagyok, hogy még a TV-re se tudok koncentrálni, így megesik, hogy Győzi vagy Majka, helyett, aki ezen a héten három főműsoridőt is elvett a magyarok életéből, a kormány animációs propagandafilmje csúszik a látómezőmbe, aztán fáradt és hitetelenkedő szemeim nem bírnak elszakadni a képernyőről, és végignézem, ahogy a képembe hazudják, hogy azért kell adóznom becsületesen, mert nem fair a becsületesen adózókkal szemben, ha én nem vagyok becsületes, és különben is úgyis utolér Adóbácsi, vagy ki, mert az nem lehet, hogy merítek az adókból előteremtett javakból, de magam nem járulok hozzájuk...
Well, én vagyok a becsületes adózó, mert alkalmazott lévén egyetlen petákot sem áll módomban eltitkolni, és Adóbácsi az unfair tolvaj, mert akkora adót hajt be rajtam, amely példátlan a civilizált országokban, plusz áfa, és az adómat ráadásul nem is rám költi (a javak, ugye), hanem magára, vagy egyszerűen ellopják ugyanazok a pimasz gazemberek, akik erre szemétre kifizetették a pénzt, amelyről, lefogadom, az alkotók nem igazán becsületesen számoltak el, és ezen a ponton már tudatosan vártam ki a színlapot, és mit látok, ki jegyzi ennek a förtelemnek a forgatókönyvét - na ki? -, senki más, mint a befolyásos megmondóember, a népszerű, aranyszájú blogger, akinek ezrek csodálják nap, mint nap szókimondását, őszinteségét, becsületességét etc.

Én már régóta nem ugye, a Jézus affér óta...

Well, nehogy azt hidd, hogy elég egyoldalúan a helyes ideológiát követve a hatalom seggét nyalni napi huszonnégy órában! Nem, barátom, erre sajnos születni kell...

Más 1

Nem tülekedsz elhelyezni az irodalmi térben kedvenc művedet. Miért? A kívánt pontot az Eredetiség vs. Stílus és az Eredetiség vs. Gondolatiság síkokban meghúzott, a nulla pontból kiinduló vektorok eredőjeként kapott, szintén az origóból kiinduló vektor csúcsára kell tenni. Egyszerű koordinátageometriával a három koordináta a -1-től 1-ig terjedő térben kiszámítható. Az Ellenpont az (1, 1, 1) pontban található a Stílus, Gondolatiság, Eredetiség tengely sorrendben. Vegyük a Grint, pl. az (-1, 0, -1) ebben a rendszerben... A Kazohinia (0,1,1).

Más 2

Unalmamban megnéztem az analitikát is. Ebben a hónapban a leggyakoribb keresőszó, amelynek "hála" több százan erre a blogra tévedtek, a "balfrász" volt. Na most, azok, akik általában idejönnek, alkotják a sci-fi kömény magját, és jól ismernek, nem kell nekik ez a keresőszó. Akik nem ismernek, azokat nem is érdeklem, ergo, megint játsza valamelyik cloaca minimus a Fekete Vipera sorozatot a "balfrászos" szinkronnal...

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Jómagam, az elbaszott nemnetfüggő, úgy kerestem az elmúlt időszakban a Tábori levelezőlapokra - persze a Kedvencek lehetőséget sem használva - hogy Google/balfrász. Sokat unatkoztam mostanában a dolgozóban. No, hát ennyit a "több száz"-ról meg a Viperáról. Nesze neked kömény mag.

Zaporozsec

Névtelen írta...

"Nem tülekedsz elhelyezni az irodalmi térben kedvenc művedet. Miért? "

A magam részéről:
- a gúnyos, lenéző stílusú felhívás miatt ("az Eredetiség tengelyt talán nem kell magyaráznom. Vagy igen?")
- nem vagyok híve irodalmi alkotások kockásításának, azaz az értékek számszerű kifejezésének
- mivel a megadott paramtérek jó része erősen szubjektív megítélés alá esik (stílus, zagyválás), ugyan mi sülne ki belőle? Ha azt mondom, az Ellenpont bizonyos szempontból szerintem is ott áll a csúcson, de a szikár stílust nem tartom kellően kimunkáltnak, akkor én tévedek, te tévedsz vagy mindkettőnknek igaza van?

Ja, és a teljes egyetértés is csak azt bizonyítja, hogy az Ellenpontot többen tartják a legjobbnak, de azt nem bizonyítja, hogy nem lehetsz irigy más szerzőkre is. :-P

Balfrász írta...

Zaporozsec, az Isten áldjon, mint a kömény mag egyetlen tagját! Ha lesz klubtagsági igazolvány, tiéd az egyes sorszámú. Már, ha tudod bizonyítani, hogy te vagy Zaporozsec. :-)

sezlony,

néha komolyan fáj, hogy mennyire félre tudjuk érteni egymást. Nem gúnyolódási szándék vezérelt, csak egy kicsi iróniát szántam bele: komolyan azt gondolom, hogy ha mást nem is, azt ki ki (Nem! Nem Első Emelet!, na itt a gúny - helyett a rossz tréfa.) el tudja dönteni, hogy amit olvas mennyire eredeti a két másik tengely mentén. Mert a stiláris sík bizony eléggé szubjektív, és még a gondolati sem mindig egyértelmű.

Abban igazad van, hogy az irigységem hiányát az Ellenpont egyedüli elhelyezése az irodalmi térben nem bizonyítja. Ahhoz be kellene tenni a többi azóta megjelent művet is. Kettőt beraktam... :-)

Unknown írta...

Olyan klub, ahol befogadnának nem köll...
Úgy tűnik szélesedik a kömény mag, olvassák az írásaidat. Ez jó.
Na jó, túloztam. Mennyi a több száz? Az enyém legalább 50 :-)