A hónap mottója

Saját gondolataink kifejezésének joga azonban csak akkor ér bármit is, ha képesek vagyunk arra, hogy saját gondolataink legyenek."
Eric Fromm

2007. december 14., péntek

The Big Engine Is Watching You

Az arcüregeimet majd széjjelvetik a bacik, így ma csak gusztustalanságra telik:

A gmail nézi a méljeimet (tieidet is, ha gmailes vagy), és a tartalom után diszkréten néhány célzott hirdetést helyez el az oldalon link formájában.

A dolog morális, biztonsági, etc. problémáira nem térnék ki, hadd erodálja Karvalics Laci barátom net-optimizmusát.

Vannak mókásabb dolgok!

Elképzelem az engine-t (nagy, szögletes, szürke doboz - mikor analizál, a fogaskerek felpörögnek a homloklemezén, és a lámpácskái szigorú sárgán villognak), amint az "Odo"-hoz kutat kereskedelmi analógiák után, majd a végén diadalmasan és megkönnyebbülten (fogaskerekek leállnak, nyugodt zöld fények) előáll ezzel: Otto katalógusáruház!

A "rák" szó fordult elő egy másik levélben. Az engine, egy művelt, több nyelven beszélő, bár kissé mechnikus gondolkodású Mesterséges Személyiség, azonnal kapcsolt, és nyilvánvalóan a rák-cancer-colon cancer logikai útvonalon lelkesen ajánlotta ezt:


Mérnök lévén felrémlett egy kémcsőkefékből, fecskendőkből és perisztaltikus szivttyúkból készült konstrukció. De a valóság sokkal megdöbbentőbb, sokkolóbb. Valóban csak erős gyomrúaknak ajánlom a link követését.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Illetve kedves dolog az is, hogy a google kereséseid is bekerülnek az adatbázisba (szerintem), legalábbis ha nem lép ki az ember a gmailből és úgy keres, akkor a rendszer tudja, hogy ki kereste. Nem hinném, hogy ez a ziccer kimaradna.

szs

Névtelen írta...

Hát, ha már szúrták fel az arcüregeidet, onnan sem jönnek ki sokkal gusztusosabb dolgok...

Balfrász írta...

Kurvára nem teszik, hogy az ingyenesség örve alatt a Gugli egyeduralomra tör, és az adatáramlás ütőerein tartja a kapzsi markát. Nem elég, hogy a nagy szerverek teljes adatfolyamát lehallgatják a titkosszolgálatok?


Szerencsére a szerver alapú otthoni számítógép koncepció nem nagyon akar megvalósulni.

Ne is riogass! Most győzködnek, hogy tárassam föl...