A hónap mottója

Saját gondolataink kifejezésének joga azonban csak akkor ér bármit is, ha képesek vagyunk arra, hogy saját gondolataink legyenek."
Eric Fromm

2008. január 30., szerda

Új cím

Elnézést mindenkitől, akinél a címváltozás zavart okozott!
Be kellett volna jelenteni, de váratlan ötletként jött, ránéztem a régire, és a pozőr "lövészárok" olyan okafogyottnak tűnt, nincsenek már lövészárkok, mindenki mindenki ellen hentelés van, a lehető legotrombább fegyverekkel, a harminc és feles mozsár az egy kecses valami ehhez képest.
Balfrász valójában nem azért tűnt el, amit succubusnak válaszoltam: a "tábori levelezőlap"hoz egyszerűen nem illett.

Na, mindegy. A Könyvismertetésekhez feltettem egy érdekes dolgot, Willam Whaton legújabban megjelent regényének egy részletét. Fantasztikus.

Update: A Guglimél démon Odo levelére ezúttal seggplasztikát ajánlott. Valami hibázhat az alakváltó alakjában.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Megragadó részlet, a fehér alapon fehéret festő művész emlékeztet A. Baricco: Tengeróceán c. művének egy karakterére. Bár így romlott az összehasonlítás lehetősége. Ami feltűnt, hogy nem fejfájdító a fordítás, pedig a mondatok igen "alattomosan" jelenthetnek sokfélét. Lehet, ha végzek a héten próbát teszek vele.

Névtelen írta...

Az gaz Gugli démont ki kellene bannolni!
Od... ööö Alakváltó

Balfrász írta...

Nem olvastam az erdeteit, így nem tudok semmit a fordításról, nem tolakodóan a fordítót nyomja az arcomba az író helyett, mint manapság szokás, az igaz.

Ha elolvasod, elsőre valószínűleg téged is dühíteni fognak a dilettáns versszerűségek. Meg lehet szokni őket - vagy átugorni, bár némelyik szellemes.

Odo,

Inkább azon kellene gondolkodni, hogy olyan alakot ölts, ami a démonnak is teszik. Bannolni a legkönnyebb.