A hónap mottója

Saját gondolataink kifejezésének joga azonban csak akkor ér bármit is, ha képesek vagyunk arra, hogy saját gondolataink legyenek."
Eric Fromm

2007. április 24., kedd

Reach Harvest - Deep Sorrow and Rage

Jó sok mindent találtam az apácáknál. Valaki komplett Moorcock sci-fi trilógiát adott nekik, meglett a Man-Kzin Wars II kötete, a Ráma Felfedi magát (broáf!) Asimov sci-fi tanulmányok, egy ölnyi novelláskötet, két Niven, Harrison (sajnos egy trilógia utolsó kötete), Heinlein novelláskötet. Jobb, mint tavaly. Sajna lemaradtam a Sötétség balkezéről, és csak egy McBain könyvet találtam.

Felnyomtam a magyar Wikire Neil Gaiman anyagát az angol szócikk alapján, magyar linkekkel kell még kiegészíteni, és megcsinálni a magyarul megjelent könyvek lapjait. Ez egy invitáció volt...
Szabó Sándor feltette a lexikonának anyagát, egyelőre még nem találom, de nagyon jól tette, köszönjük meg neki!
A magyar fantasztikum Wiki megjelenése ugyanis gyászos: ha csak a Gaiman lapon szereplő piros hivatkozásokat nézed, láthatod, hogy milyen neveknek nincs Wikilapjuk magyarul.

De nem az volt a valódi gyász. Pláne nem Jelcin!

Éppen tegnap láttam a Planet Earth-on pár nagyon érdekes jelenetet az Amur leopárdról. Nagyon szép cica, szebb, mint a kzinek. Kihalás szélén álló faj, valami harmincöt egyede él még, többségükben hímek, mert nyomás alatt a szzrencsétlenek inkább kandúrokat produkálnak, ráadásul a film szerint a kiscicák nagyon lassan nőnek, egyéves korukra még az anyjuk vadászik rájuk, sőt, megnyitja az elejtett zsákmányt, mert a kis hülye (ötven kiló) arra is képtelen.

Erre ma olvasom, hogy valaki a hónap közepén - valószínűleg pusztán rémületből, mert sem a prémet, sem a fejet, de még a fogakat sem vitte magával - lelőtt és agyonvert egy nőstényt.

Akadnak emberek, akikért kevesebb kár lenne.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Be vannak kékülve a magyar szerzők, csináljunk külön listát belőlük? - szs

Balfrász írta...

A sci-fi szócikknél azt hiszem van egy lista, ahol természetesen a kortársak nemigen vannak fenn. Talán azt kellen kiegészíteni...