A hónap mottója

Saját gondolataink kifejezésének joga azonban csak akkor ér bármit is, ha képesek vagyunk arra, hogy saját gondolataink legyenek."
Eric Fromm

2007. március 18., vasárnap

It's broken again

Magyarul még nem hír, de az iszlám terroristák tegnap először haználtak olyan cuccot, melyet világosan mutatja, hogy mindenre elszántak és mindenre képesek. A klórgáz komoly dolog, és viszi a szél. Ezek a fanatikus emberalatti lények nyugodt lélekkel útjára bocsátanának egy radioaktív porfelhőt is.


For the first time islamist terrorists have used such stuff yesterday which clearly proves how desperate , determined and unrestrained they are. Releasing chlorine gas is a serious feast. It easily spreads with the wind even toward friends, sectarian fellas - don't be annoyed by innocent casualties... I'm sure those fanatic subhuman being can release a radioactive cloud - without any conscience.

4 megjegyzés:

Unknown írta...

Mindenre elszántak az ügyük igazáért, tény.

Te vagy a jártas kémiában, de én, mint laikus úgy gondolom, hogy ha a szél viszi a gázt az bizonyos szempontból hasznos. Könnyebben, oszlik, keveredik, enyészik, nem?

Persze a szél lakott területre is sodorhatja a felhőt, de sokat kell ahhoz imádkozni Allahnak, hogy a gázfelhő pont oda mozogjon ahova ők szeretnék.
Azért annyit én is tudok, hogy nem kell sok klórgáz, hogy "hasson". Valóban veszélyes húzás a terroristák részéről.

Bevallom, a konkrét esetről csak a szallagcímekből megtudható információval rendelkezem, de "végre" előkerülni látszanak a vegyifegyverek, amit a demokrácia lovagja elszántan kerestek.

Arról pedig nem szabadna megfeledkezni, hogy eddig csak amerikaiak használtak (igazán)tömegpusztítófegyvert emberek ellen...

Balfrász írta...

A diffúzió csalóka dolog, gázfelhők képesek jelentős távolságokat megtenni, nagyobb hígulás nélkül. De persze a hígulás segít.
Sajnos a klórból nem kell sok.
POntosan azért nem terjedtek el a mérgesgázok az első világháború után, mert a kiszóródás a széltől függ. De egy városban, az ELLENSÉG városában, kit érdekel, hogy hova megy?
A piszkos bombával való fenyegetést ezek után kell valóban komolyan venni, mert ezeknek valóban mindegy, hogy ha saját hittestvéreik is meghalhatnak. Azok úgyis a menyországba jutnak, mint mártírok.

Ez nem fegyver volt, aszzem, "csak" ipari klór. De a terroristák egyre találékonyabbak, hogy hétköznapi cuccokat tömegpusztító fegyverré változtassanak.

Nem az amerikaiak. Először a németek. Jellemzően klórgázt. Aztán persze Amerika az atombombákkal és Drezda terrorbombázásával, aztán Husszein a kurdok ellen.

Unknown írta...

Valóban egyre találékonyabbak. Korábban a bombáik "hatásfokát" sem növelték mindeféle fémtörmelékkel, mely millió golyóként robban szét.

Németek használtak először vegyifegyvert a harcok során (a haláltáborokat ne keverjük bele). De hasznuk és hatásfokuk szörnyű volt, pszichológiai fegyverként azonban már remekül működtek. Akárcsak a tankok, azzal a különbséggel, hogy annak gyakorlati haszna is volt.

Husszein is bevetett tömegpusztító fegyvert a kurdok ellen. Tény.
De sorrend állításnak nem sok értelme van! Hitler birodalma régen megdőlt, Husszeiné is, egyedül az USA áll, mely már használt tömegpusztító fegyvert...

Balfrász írta...

Szerintem lényeges az időrend. Az USA 45-ben használt utoljára tömegpusztító fegyvert, mások azóta is szorgalmasan. Legutóbb Izrael kazettás bombát, mely úgy tudom annak számít, ha civilek ellen vetik be.

Vegyifegyvert egyébként jellemzően először a franciák használtak, igaz, csak könnygázt. De nekik jó a PR-juk.