A hónap mottója

Saját gondolataink kifejezésének joga azonban csak akkor ér bármit is, ha képesek vagyunk arra, hogy saját gondolataink legyenek."
Eric Fromm

2008. november 16., vasárnap

Some Fact About Some Liberal Wind - Chapter 2




A bloggernek ma fája  a feje, vagy egyszerűen nincs kedve, de alig tudtam feltölteni az ábákat.
Crap! Mindegy, fenn vannak.

Az eslő ábra a gazdasági erő megoszlását ábrázolja az államokban, mégpedig az üzletulajdonosok százalékos megoszlsát rasszok szerint, és a női cégtulajdonosok százalékarányát. Az ábra Obama megválasztása körül folyó liberális onanizálás egyetlen elemét támasztja alá: a női választók talán valóban rá szavaztak, mivel egy női üzlettulajdonosnál öntudatosabb portékét nemigen tudok elképzelni feminista vonalon, hát igaz, az Obamát választó államokban az országos átlaghoz képest több női tulajdonú cég van.
Ami nagyon érdekes ebben, ahol az átlagnál több fekete üzlettulajdonos van, ott nem Obamára szavaztak. Az ázsiai-hispano támogatás itt is tetten érhető. Az Obamát választó államokban általában a fehér üzlettulajdonosk aránya is magasabb, mint a McCain szavazókéban.

A korfa megint dönti a mítoszt: a nem Obama szavazó államokban kevesebb az öreg, és több a fiatal, mint az Obama váalsztókban: nem a konzervatív vén fingok szavaztak tehát elsősorban ellene és nem egyértelműen a fiatalok rá.

A kulturális faktorok mutatói: a felsőfokú végzettség, érettségi, anyanyelv és immobilitás (öt évig ugyanabban a házban lakik) csaknem mind a liberális maszlagot cáfolják. A kevésbé mobilis (tegyük fel tehát, hogy egy téren legalábbis konzervatív, vagy más aspektusban - gazdag) államok Obama választói, a magasabbn képzettek szntén, de elsőre meglepő módon az érettségizettek aránya magasabb McCain választói között. Ez csak elsőre meglepő: az éretségizetlenséget az Obama államok nagyszámú hispanó betelepülője hozza. Hogy az egséz nem a liberalizmus diadala, hanem szimpla etnikai shift, mutatja az anyanyelv adatsor: Obama államiban az átlagnál magasabb a nem angol anyanyelvűek száma.

Összegezve valamennyi ábra tanulságait: Obamára inkább a leggazdagabb államok legszegényebb, bevándorló népesége szavazott. Tanulságos lehet a jövő politikusainak, ha nem akarnak legközelebb egy dél-amerikai indián elnököt (a hispanók döntő többsége úgy hispanó, mint én: spanyolajkú indián). Na, az lenne szép egy Chavez az ovális irodában... :-)

Nincsenek megjegyzések: