A hónap mottója

Saját gondolataink kifejezésének joga azonban csak akkor ér bármit is, ha képesek vagyunk arra, hogy saját gondolataink legyenek."
Eric Fromm

2008. november 17., hétfő

Some Fact About Some Liberal Wind - First Amendment

Tartozom a dolgok egészének azzal, hogy egy nekem nagyon fájó konzervatív jobboldali* mítoszt is kikezdjek Obamával kapcsolatban.

Szóval a konzervatív jobboldali média (van ilyen is), mely számára a tárasadalmi szolidaritás egyenesen infravörös posztó, Obama megválasztása után lihegve és a liberálisokhoz hasonló kéjes vonaglások kíséretében (lásd Onán bűne) sietett deklarálni, hogy hamvas Barack bizony nem a mindent megrontó, perverz világförteme pozitív diszkrimináció miatt, sőt éppen annak ellenében jutott az elnöki székbe.

Well, én azt tapasztaltam, és lehet, hogy ez csak a DC-re és környékére igaz, hogy a pozitív dsizkrimináció eredményeképpen, és nem ellenében, egy erős, stabil fekete középosztály és értelmiség teremtődött meg: nélkülük Obamának esélye sem lett volna. Kíváncsi vagyok, hogy rekordösszegű kampánypénzének mekkora hányada származik ettől a középosztálytól...

Jegyzetek:

*: Per definitionem a liberális is jobboldali, mégpedig a dolgok legszéléről, de az emberi világ ugyanúgy képtelen meglenni zavarosság nélkül, mint az afrikai harcsa**, így jelenleg liberalizmus és baloldaliság mindenfelé összemosódik, holott ég és föld)
**: Végy egy hatvanliteres akváriumot, töltsd fel kristálytiszta forrásvízzel, melegítsd föl huszonöt fokosra, és tégy bele egy átlagos afrikai harcsát (Élve, abszd meg! filé, haltörzs vagy szeletek nem jók! Az a halászlé, és bogrács vagy fazék kell hozzá, nem akváriumban, merülőforralóval főzik.). Fél óra múlva lesz hatvan liter moslékod, melyben alig látod  a halat. Hogy ő mit lát, azt ne kérdezd, de neki van bajsza a moslékhoz. Az afrikai harcsa húsa kitünő, roston kisütve megfelelő fűszerekkel ropogós csirkehúsra emlékeztet, és kiváló halászlevet főzhetsz belőle. E fajhoz fűződik egyébkét a korai hazai biotechnológia egyik legtragikomikusabb kutatása. 

Nincsenek megjegyzések: