A hónap mottója

Saját gondolataink kifejezésének joga azonban csak akkor ér bármit is, ha képesek vagyunk arra, hogy saját gondolataink legyenek."
Eric Fromm

2010. október 4., hétfő

Hajnóczy

Tegnap elfeledtem ezt föltenni:



Nekem sajnos rosszkor van, de talán Búkfaló Bill-t érdekli.

2010. október 3., vasárnap

New Writer Rising

Az új író mindig lehetőséget jelent, annak a lehetőségét, hogy jó szöveget olvashat az ember, új nézőpontot, új hangot talál az egyre inkább összeszürkülő világban.

Mi az, hogy író? Mi az, hogy új?

Esterházy Péter szerint író ír. Elég naívan sokáig azt hittem, ez így van. Talán valóban igaz ez a viág boldogabbik felén, bár erről is kétségeim vannak. Alsó Merániában azonban biztosan biztosabb meghatározásra van szükség: írót olvasnak.

Ahhoz pedig, hogy olvassák, egyelőre két dolog kell, hogy az írását kiadják ÉS, hogy a terjesztésbe is kerüljön. Nos, Kovács Ákos az első akadályokat vette: megírta regényt, talált kiadót, és mivel a kiadó nem a fantasztikum amatőrjei közül való, valószínűleg tejesztési és marketing gondjai sem lesznek.

Kovács Ákos első regénye e hónap közepén jelenik meg.

Hogy valóban író legyen, az kell, hogy olvassuk! Melegen ajánlom!

Annál is inkább, mert ez a regény talán nem jött volna létre, ha annak idején a Terrán Odóval nem győzzük meg az írót, hogy készen áll arra, hogy regényt írjon. És persze a brutális meggyőzés után a tőlünk telhetőt meg is tettük, hogy a regény el is készüljön. A Terra első évében részletet is olvashattál belőle.

Ha már a Terra, felkerült Kódai Richárd A tükörjáró című regényének ízelítőnek szánt első tizenöt oldala.

Más:

A Star Trek nagyfilmek szerintem legjobbika, a negyedik rész, holnap este 23:00-kor az AXN sci-fi-on. A titka, hogy Nimoy rendezte és írta. Tud valamit a vén hegyesfülű...