A hónap mottója

Saját gondolataink kifejezésének joga azonban csak akkor ér bármit is, ha képesek vagyunk arra, hogy saját gondolataink legyenek."
Eric Fromm

2010. november 9., kedd

Despite Some Incompetency

Technikai és biológiai inkompetenciáim ellenében végre sikerült feltölteni a Kódai Richárd Tükörjáróját a Terrára.

Óvassátok!

Ha meg a Szakostály honlapja valamiért coki, itt is a MagReál előadás.

2010. november 8., hétfő

Railjet

Erről szombaton akartam írni, de megint meglátogatott Arcüreg Gyula bácsi és pereputtya, így használhatalan lettem a hétvégére – még mára is.
Múlt pénteken volt szerencsém ugyanis részt venni Kovács Ákos Vágyálmok ligája című regényének bemutatóján Győrött, a X. Győri Könyvszalon rendezvényeként. Többen voltak rajta, mint az írószövetkezeti bemutatókon, de tudjuk ezt be Ákos helyi népszerűségének, ugyanis a Könyvszalonról szóló hivatalos helyi tudósításban egy kukk sincs róla. A sci-fi valami mocskos, halálosan fertőző és szégyenletes dolog lehet... Vonnegut kartotékfiókja, amit nyilvános piszoárnak használnak...

Hát, basszák meg!

A Railjettel utaztam, egy kis ízelítő, hogy a vonat milyen is lehet, például képes a 166 km/h sebességre, még Alsó Merániában is, persze osztrák hardverrel. Csak halkan kérdezem, hogy az ülésekkel SZÉLTÉBEN mi a bakter ződre festett faszáért kell spórolni és miért nem lehet egy kurva lábtartót az ülés alá applikálni?

Egyébként van itt pár link az SF szaksztály honlapjára, elsőként Ákos ÚG13-ban megjelent novellájának "kritikája". Az idézőjel nem annak szól, hogy nem értek egyet a tartalommal, csupán azt jelzi, hogy az én kritika fogalmam kicsit különbözik.

Másodszorra a kényszerű Írószövetkezeti mágikus realizmus előadásom írásos változata. Bármilyen észrevételt szívesen fogadok, de még inkább MR írásokat a Terrára!

Ez a cucc, Sohár Anikó dolgozata rendkívül érdekes, és jellemzően alsómerán.

És a Szakosztálynál maradva:



Sajnos Lajosról jó képet szerezni a lehetetlenséggel határos, ezért is örök hála Szélesi archívumának!

Ettől függetlenül – gyertek el!