A hónap mottója

Saját gondolataink kifejezésének joga azonban csak akkor ér bármit is, ha képesek vagyunk arra, hogy saját gondolataink legyenek."
Eric Fromm

2007. április 7., szombat

Mulitilateral Damage

Kaptam ma egy e-mailt az NIH igazgatójátul, melyben felhívja a figyelmememet az Egyszerű Nyelvhasználat Iniciatívára. Nem tudtam mi az, nálam egyszerűbben már tényleg csak az beszél angolul, aki egyáltalán nem beszél, de aztán követtem a linket. Nem vicc, emberek. Eccerűen kő írni, hogy mindenki megércse. Punktum. Táblázatokkal meg diagramokkal, hogy az is, aki egyátalján nem tud olvasni.

Mekkora próféta is volt Kornbluth a Menetelő maflákkal!

És Amerika nem is sejti, hogy ez a félanalfabéta mekkora károkat okozott és okoz a kultúrában, gazdaságban, politikában, a társadalom egész szövedékében - a jövőben.


I got a mail this morning from the director of the NIH in which he notify me not to forget using The Plain Language Initiative. I haven't knew what the hell is it, there is really anybody else who speaks plainer English than me save who cannot speak English at all. But I followed the link. That's not a joke folks! Ya must wrait simply, bud, to everyone can get it easy. Period. Pidgin English if ya get what I mean. With fucking tables and diagrams for the folks who cannot read at all.

What a prophet was Mr Kornbluth with his Marching Morons! (The year is 1951, man! 1951.)

And America has no the faintest idea how big damages were and are caused in the culture, economy, politics, and the entire web of the society - in the whole damn future -, by that illiterate man

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Mégis megvalósulna az újbeszéd?

Balfrász írta...

Attól tartok még rosszabb. A lakosság szisztematikus butítása eléri azt a szintet, amikor kommunikációs visszalépésre van szükség.