A hónap mottója

Saját gondolataink kifejezésének joga azonban csak akkor ér bármit is, ha képesek vagyunk arra, hogy saját gondolataink legyenek."
Eric Fromm

2009. július 14., kedd

Global Climate Bullshit

Kurva meleg van, esélyem sincs éjfél előtt elaludni, egy órával ezelőtt értem haza az újabb adag méreggel [1], és még mindig gatyarothasztó meleg az utcán, az aszfalt, jóravaló fekete testhez méltóan sugározza kifelé az infrát veszettül. Az üvegház pedig hatás.

Ismét van háziorvosom, és ennek az ára csupán az volt, hogy a hőség közepén kellett hazabuszoznom az áldott harmincassal. Az izzadságbűz kézzel fogható, mellettem, a folyosó másik oldalán, a forgó melleti kettős ülésen, öregember, a fején citromsárga redneck baseballsapka [2], rajta valamilyen oknál fogva a következő ciril betűs felirat:

но-шпа
xиноин

Egy alak pedig nápolyit zabált, melynek tasakján az a fura márkanév díszelgett, hogy aszongya:

Naty

Mi a baj ezzel az országgal? Itt mindenki valóban elmebeteg? Tényleg nem vesszük észre magunkat? Talán csak a meleg miatt, talán ezért írtam a politikai blogra.

Ahogy ígértem, Kondor Vilmos Budapest noire-járól itt az ismertető.

Jegyzetek:
[1] Az antibiotikum titka, hogy szegény kis bacik a méretüknél fogva hamarabb megdöglenek, mint egy nagy benga ogre. De ha az ogre eleget zabál belőle, az is megdöglend.
[2] A rendes baeballsapkát körcikkekből varják össze, a tetején helyes kis gomb van. Ezt a fajtát, a magasított elejével, a vérbeli tahók viselik. Ezen konkrét objektumnak a hátsó része ráadásul hálós szövetből készült. Grrrr.

8 megjegyzés:

Timi írta...

Itt is nagyon meleg van! Ráadásul fülledt..pfú.. Délelőtt elintéztük a bevásárlást a lányokkal, de vasalni sem lesz könnyebb, mert a beton is szívja a meleget (idebent is nagyon..).
Hja kérem! Költözzön családi, tégla lakásba, aki nem bírja!:)

Azt hittem, már régen meggyógyultál.. szedjél egy kis Magne B6-ot. 3*1 és jobban tudsz aludni. Nekem most ezzel nincs gondom, hanem a ruhák feliratát ahogyan böngészem (millenigenjó, ha az ember nyelvet tanul!!)... ami szövegeket képesek viselni az emberek a mellükön, hátukon.. és azt sem tudják, szerintem nem tudják, mi van odaírva, csak ez is olyan trendi, hogy valami angolul..

csz írta...

Kiba' meleg van, ja.

Nem igazán értem a baseballsapkás megkülönböztetést itt, kis hazánkban. Mi a hézag vele?

csz írta...

Ne válaszolj, hazaértem, és hála az égnek, a sapkám körcikkekből áll helyes bojttal a tetején :-)

Timi írta...

József!
Ami még fontos volna, csak tegnap túl meleg volt hozzá... Szóval:
NORMAFLORE
Ezt kéne az antibiotikumok mellett és után inni, hogy a bélflóra helyreálljon! Gógyszertárban vény nélkül adják. Nem olcsó, de megéri!!

Cs.Z.!
Mégis jó lenne, ha felelne, mi van vele, hogyan érzi magát! Örülök, hogy sapkaügy dilemma szerencsésen megoldódott!:)

Balfrász írta...

Ha vígasztal, amikor feszálltam a 30-asra, két vén faszogány is a klasszikus, gombos baseballsapkát viselte. De ettől nem látszottak baseball bikának, és nem néztek ki kevésbé tahónak... Gyí, jó John Deere-em, gyí!

Kösz a jó tanácsot, biokémikus vónék, vagy mi? Nemigen van értelme a kúra közben bélflórát helyreállítani, mert úgyis megdöglend. Olyan, mint a belém töltött alkoholneműek: ablakon kidobott píz...
Tizenhárom napot fél lábbal is kibírok a vécén...

csz írta...

Kedves Timi,

Köszönöm kérdésed, megvagyok, lassúdad mozgással, már a sör sem úgy csúszik, mint régen...

Kevés örömöm egyike, hogy nemsokára megjelenik egy új Bukowski könyv (csak erős idegzetűeknek), talán a Semmitől délre címmel, novelláskötet.

Timi írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Timi írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.