A hónap mottója

Saját gondolataink kifejezésének joga azonban csak akkor ér bármit is, ha képesek vagyunk arra, hogy saját gondolataink legyenek."
Eric Fromm

2007. június 1., péntek

First Phase

Ez a hír eljutott Magyarországra, az WIndexen természetesen a bulvár rovatba:


Valószínűleg csak az én mániám - és többek között, mondjuk a 12 majom írójáé és a film alkotóié, hogy együtt dübörögjek, régi rossz szokásom szerint - a veszélyes betegségek világméretű elterjedésével elkövetkező világvége.

Ez nem vírus. Ez szerencsére csak egy extrém módon multirezisztens tuberkolózis baktérium. De az emberi vislkedésminták az ügy hátterében több, mint hátborzongatóak.

Az ügyvédurat kifejezetten eltiltották az utazástól, erre rendesen körbeutazta Európát. Az ügyvédurat Olaszországban karanténba akarták rakni, erre Csehországon és Kanadán keresztül szökött haza az Államokba. Mindezek után kijelenti, hogy nem látja be, miért is viselkedett felelőtlenül...

Van cifrább is: a határőr (maradjunk ennyiben) annak ellenére beengedte az Államokba, hogy kifejezetten figyelmeztették az ürgére, és hogy viseljen védőruhát (nem viselt). Mind mondta, ő nem orvos, a férfi pedig kifejezetten egészségesnek látszott, és különben is, a számítógépes figyelmeztetést egyszerűen úgy értelmezte, cselekedjen saját belátása szerint...

Abból egyelőre csak még sötétebb spekulációk származnak, hogy az ügyvédúr apósa történetesen mikrobiológus, és történetesen tbc baktériummal foglalkozik. Természtesen tagadja, hogy a baci az ő laborjából származna.


2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Igazából a repülés miatt gyakorlatilag minden járvány potenciálisan világjárvány. Ha jól tudom, nem váletlenül tartalmazza (vagy kéne tartalmaznia) minden komolyabb karanténtervnek a repülőterek, és hasonló közelekdési pontok azonnali (!) és teljes (!) lezárását.

Balfrász írta...

Ezért volt roppant kínos a hátárőr viselkedése. Valószínűleg vanank ilyen tervek, még gyakorolják is, és akkor jön egy nagy elme, és borítja az egészet...