A hónap mottója

Saját gondolataink kifejezésének joga azonban csak akkor ér bármit is, ha képesek vagyunk arra, hogy saját gondolataink legyenek."
Eric Fromm

2007. április 11., szerda

Roadside Picnic

Bori elolvasta a Piknik az árokpartont (lett még egy Sztrugackij rajongó), és töprengve azt mondta, hogy ő azt kívánta volna, hogy az egész arany gömb, Zóna tűnjön el, mintha nem is lett volna.

Érdekes megközelítés, Crichton a Gömbben, melyet egyértelműen a testvérektől lopott, ugyanezen megoldást ajánlotta. A Stalker forgatóköny és film ismeretében azonban az ember felteszi a kérdést: szabad-e eltüntetni a reményt.

Kíváncsi vagyok, te mit is kívánnál?


Finishing the Roadside Picnic Bori (the newest Strugatsky fan, all hail!) said, meditatively, she would have wished the total disappearance of the golden sphere and the whole goddamn Zone. Like it wouldn't have existed at all.
It's an interesting approach, the same what Crichton suggested in his novel, Sphere, that was stolen from the Strugatsky brothers. But, if you know the Stalker script and the Tarkovsky's movie, you should ask the question: concealing of the hope is a wise act?

I wonder what your wish would be?

Nincsenek megjegyzések: