A hónap mottója

Saját gondolataink kifejezésének joga azonban csak akkor ér bármit is, ha képesek vagyunk arra, hogy saját gondolataink legyenek."
Eric Fromm

2009. április 1., szerda

That Certain Huge Rock

Legördült a szívemről, és igaz, hogy a lábamra esett, de azért mégiscsak könnyebbség: túl vagyok az ÚG 14 novelláinak első szerkesztési körén. Május közepén kész!

Ennek örömére hétfőn aláíram a szerződést a Justitiára a Galaktikával. Ahogy Vörös mondaná: A többi a Sors. Ha megjelenik, lezárul vele az életemnek egy jó nagy darabja. Mintha felnőne a gyerekem hirtelen. És van is benne valami: a Justitia szövege és Manócska éppen egyidősek, ha a fogantatástól számítjuk.

Írok majd hosszabban is, van miről, hiszen fortyog körülöttünk a szar, az ország léket kapott és süllyed, a kapitány (valójában persze ő maga fúrta meg a hajót, a válogatott legénység hathatós segítségével) delirizál és lemond - rólunk -, felmond - a pártjának -, és elmond még pár hazugságot - az országnak , mielőtt bemondja betlit - a világnak. A nagy, kövér Erópunió csak püföli a dobot, de a ritmust sehogy sem képesek már felvenni félhalott gályarabok... A fenékben készülődik az új legénység, igazi kalózkapitánnyal, akinek egyelőre csak a halálfejes lobogója van meg. Persze hajófeneket már rég elöntötte a szar, meglehetősen büdösek szegények.
A fekáliában odakint meg cápák keringenek. Tőzsdecápák.

Addig is, egy Saramago könyvismertetést tettem fel, hátha kedvet kapsz hozzá, ha még nem olvastad.

5 megjegyzés:

Sheenard írta...

Ugyan, legyél optimista. :) Kilapátoljuk a xart és vele együtt a kalózkapitányt, a hajó megemelkedik és oldalt a lőréseken ki tudjuk dugni a szárnyakat :)

L. N. Peters írta...

Ez szép volt, Tony, különösen a mond ige különféle igekötővel végzett mutatvány.

Justitiához gratulálok!

L. N. Peters

Balfrász írta...

Sanyi, éltemben már elég szart lapátoltam. Unalmas. És büdös. okádhatnékja van tőle az embernek. Most meg ráadásul amit kilapátolsz, azt a vihar visszafújja a pofánkba, a léken meg azonnal visszafolyik, mert a palánkot ellopták, csak a gerinc meg a bordák maradtak, az egész hajótest egy nagy lék. Igazából azért nem süllyedtünk még el, mert megfeneklettünk egy nagyobb darab szaron.
Nme szárnyalás lesz itt, hanem szarnyalás.

Kösz, Tanár Úr! Pedig Allen Mond ki is maradt.

Azért remélem nem fogtok itt Gyurcsány Ferencen összeveszni!

Óvatosan kiírom a teljes nevét, mert nem tudom, hogy közszereplőnek számít-e még, hogy immár sem miniszter- sem pártelnök. Áldja meg az Isten ezekért a jó szokásaiért, áldatlan ne hagyja még a családját se!

Flesy írta...

Hehe, ez a hozzászólás kész Monty Python :D

Az alultáplált, csapzott hajú, foghíjasan lihegő öregember egy szál mocskos ágyékkötőben, ostorcsapások alatt meggörbülve lapátolja ki a hajóból a szart, amit aztán felkap a szél, és belecsap a hídon álló kapitány zsarnokságtól elégedett arcába.
A kapitány szitkozódva lehúzza arcáról a trutyit, ami hogyhogynem (dehogynem, tudjuk), megsokszorozódva tottyan vissza az öreg gályarab elé. Az éppen beinteni készülne, de már csattan is az ostor újból...

Igen, ez a kis hazánk. Feltaláltuk az örökmozgót. Sőt! Ez még extrát is termel! Szabadalmat neki!

Balfrász írta...

Monty Python?
De hiszen az minőség!