A hónap mottója

Saját gondolataink kifejezésének joga azonban csak akkor ér bármit is, ha képesek vagyunk arra, hogy saját gondolataink legyenek."
Eric Fromm

2007. június 23., szombat

In my age

Most vagy én vagyok lehetelenül öreg, vagy senki más nem látta annak idején a Mézga Aladár kalandjait - ergo az nem létezik? Esetleg a memóriátok rövid?

Az ötletek 70 %-a second hand, feleim.

Valaki esetleg meg tudná magyarázni nekem, hogy mi a jó francért kell közönségszavazásokra bocsátani a Zsoldos díjakat? Az nem közönségdíj. Ennek egyetlen értelme lenne, ha fogadni lehetne a nyertesre, a bukott tétekből pedig csinálni egy valódi közönségdíjat. Csak vicceltem.

De komolyan, minden szavazó valóban olvasta valamennyi kötetet, vagy csupán fellökte a kedvencét, barátját/barátnőjét, saját magát, alteregóját etc. mint nyertest? Mert az, feleim, csupán (ön)reklám. Regisztrálva vagy nem regisztrálva, IP-szűrve vagy nem IP-szűrve. A novelláknál legalább némi sanszot adok annak, hogy a szavazók valamennyit olvasták...

Valószínűleg csak az életkoromból adódik, hogy az önreklám minden nyomulós/lopakodó formájától a hányingernek nevezett enyhe emésztőszervi tünetegyüttes fog el.

Csak reménykedem, hogy a pontozási rendszer tiszta lesz, és a zsűritagokat a legkisebb mértékben sem befolyásolják a közönségszavazások. Akkor legalább a fair módon esélytelenek nyugalmával tudom közelíteni a kérdést. Addig viszont csak dühöngök ezen az egészen. Öreg vagyok már a stresszhez....

Azt még tisztázzuk, hogy a közönség véleménye az én szememben többet számít akármilyen díjnál, de ebben az esetben egy nem közönségdíj odaítélése enyhe befolyásolásának szagát érzem. Savanyú szag. Rossz szag.

Ennek a szavazásnak utólag lett volna értelme, hogy ne befolyásolja a zsűri idei döntésést, de esetleg orientálja a jövő éviben.

9 megjegyzés:

Monsterkid Pete írta...

A befolyásolósdival kapcsolatban makszimálisan egyetértek, egyébként meg az a véleményem, miután az előbb lecsekkoltam mind az avanás, mind az sfportalos szavazások eredményét, hogy érdekes módon a zsűriészjárás-kitalálósban van az az eredmény, ami inkább a kedvencekre vonatkozik, és a kedvences szavazás az, ami a zsüri észjárásának megfelelő képet mutat. Ebben a hozzászólásomban pedig az a nagyszerű, hogy aki kívülállóként elolvassa, annak halvány gőze sincs, hogy mit akar jelenteni, és nem is fogja venni a fáradságot, hogy kibogozza, ellenben ha TE utánanézel a jelenlegi eredményeknek, akkor pontosan fogod tudni, hogy mire gondolok.

Névtelen írta...

Hello!

Múlt év decemberében, az avana közgyűlésen merült fel az ötlet, hogy szavaztassuk meg a ZSP-díjat. Ez úgy rendje-módja szerint feledésbe merült, ameddig az SF-porál el nem indította a maga szavazását. Ebben engem az zavart, hogy absz. úgy nyilatkoztak, Az "avanások már tudják"!!!, ki/kik kapják az idén. Konzultálva Ildikóval, én is feltettem egy szavazást az Avana oldalára.

A zsűri észjárásáról, Péter! Bár jelenleg én vezetem a novella listát az avana oldalán, ugye senki sem gondolja komolyan - mert én aztán végképp nem! - hogy a zsűri nekem ítéli majd azt a díjat!!!!!!!

Balfrász írta...

Dear Watson,

I tend to believe in your opinion but how the Hell you know the cast of the jury's mind? This blessed country's saturated with bloody telepaths...

SH

Bélám,

semmi gondom nem lenne a szavazásokkal, ha azok a döntés után történnek. Szembesítésnek/tetemre hívásnak kitűnőek lennének. Így fura. Olyan - magyar. Vagy rosszabb.

A novellás mezőny elég bő, bár értelemszerűen elég keveset ismerek az írásokból, így nyilatkozni nem tudok. De meg fogunk lepődni, asszem. Vagy nem...

Monsterkid Pete írta...

Actually I don't think I'm a telepath myself, but as you had observed several times, my finely honed analytical skills are far beyond the ordinary. :)

Balfrász írta...

From my point they are far beyond, indeed...

szs írta...

"Valószínűleg csak az életkoromból adódik, hogy az önreklám minden nyomulós/lopakodó formájától a hányingernek nevezett enyhe emésztőszervi tünetegyüttes fog el."

Mindegyik szavazásnál jó (1-2) helyen áll a Diagnózis, úgyhogy nem teljsen világos, mire gondolsz ebben a mondatodban.. ?

szs írta...

(Nem tudom, miért lettem "Sándor")
szs

Balfrász írta...

A számítógépek lassan keresztelni is fognak... A szerverek pedig még ettől is előrébb járnak. :-)))

A kommenthez visszatérve, a derék Watson is fogta az üzenetet, lehetséges tehát, hogy nemcsak egy vén ogre mániája.
De az ilyesmit egy nálam egyel fiatalabb generáció egészen természetesnek fogja föl.

Névtelen írta...

Esetleg a szüleidet kérdezd meg, Sándor bácsi! :)
O.