A hónap mottója

Saját gondolataink kifejezésének joga azonban csak akkor ér bármit is, ha képesek vagyunk arra, hogy saját gondolataink legyenek."
Eric Fromm

2007. március 2., péntek

Tired Serpent

Ma másodszor futottam neki egy újabb SciFi originalnak, a Fire Serpentnek. Linket nem adok, mert nem éri meg.
Először a premier estéjén, a bevezető képsoroknál akadtam el, amikor a Napból jövet a tűzkígyó akkora kormos csíkot húzott maga után, mint egy puskaporos rakéta.
Ma tovább jutottam: öt perccel.
Ez a film egyszerűen nézhetetlen.
És nem így.

Viszont ma este láttam valamit, amely méltó párja a Bíborszínnek.
Beloved a címe, és gyanítom, hogy Magyarországra nem jutott el. Ezt nézve el kell gondolkodni azon, hogy vajon milyen jogon is szidjuk és szarházzuk az amerikai filmgyártást - a hazai filmforgalmazást kellene szidni és szarházni, hogy csak a fekáliából merít.
Danny Glovert ugyebár jobbára a Halálos fegyver szériából, meg a Predátor II-ből ismerjük. Holott az előbb említett filmeken kívül mondjuk egy olyan harmadik, és Magyarországra valószínűleg szintén el nem jutó remekműben is főszerepel, mint a Missing in Amerika. És hogy egy kicsit hazabeszéljek, jövőre jön ki egy animációs sci-fi, TERRA címmel, melyhez a hangját kölcsönzi. De ezt nehogy komolyan vedd ám!

És akkor még itt van a Kung Fu Hustle, amely egészen másképpen fantasztikus.


Tonight I started to struggle with the newest SciFi original, Fire Serpent - the second time. I won't give a link - it doesn't worth a shit.
My first trial happened at its premier night. I halted at the intro sequence, when the Fire Serpent, coming from the Sun and approaching the Earth, leaved such a big smoky trail like a cheap firework rocket.
Today I made a progress. Five minutes ahead.
This movie is simply unwatchable.
And not in this way.


So even there is the Kung Fu Hustle which also frenetic - in another way.

Nincsenek megjegyzések: